32 things before i turn 32 – update 2

door | apr 12, 2017 | Challenge | 17 reacties

bucketlist voor mijn 32e verjaardag update 2
Een half jaar geleden maakte ik een bucketlist voor mijn 32e verjaardag. Ondertussen zijn we 6 maanden verder en heb ik een aantal dingen van mijn lijstje kunnen afstrepen. Ik heb een aantal dingen gedaan, juist omdat ze op dit lijstje stonden. Zonder deze lijst had ik ze waarschijnlijk nog maanden, al dan niet jaren, kunnen uitstellen. Ben je benieuwd naar welke dingen ik van mijn lijstje kan afstrepen? Kijk dan gauw mee!

Hoe gaat het met de bucketlist voor mijn 32e verjaardag?

Ondertussen kan ik alweer 6 dingen van mijn lijstje afstrepen, dus nog maar 26 te gaan. Een aantal punten ben ik wel al goed mee onderweg, dat zijn ook al weer 7 punten. Dus dan zou ik nog maar aan 19 punten hoeven te werken. Ik heb om deze bucketlist voor mijn 32e verjaardag af te ronden een stappenplan gemaakt. Per maand heb ik gepland welke activiteit ik ga doen.

Welke punten kan ik afstrepen van mijn bucketlist?

 

 1. 50 euro boodschappen doen in 1 maand
  Van te voren wist ik al dat ik dit doel maar in 1 maand kon behalen en dat was in februari. Het is nogal een opgave om maar voor 50 euro aan boodschappen uit te geven, omdat je al gauw toch even iets voor je voorraad koopt als hat toch in de aanbieding is of dat je toch even iets lekkers meeneemt. In februari is het net iets makkelijker omdat je maand minder dagen heeft. In mijn geval was het ook nog eens een maand waarin ik een kleine week op locatie werkte en daardoor geen geld uitgaf aan boodschappen. Dat scheelde een hoop. Ik moest op 28 februari nog boodschappen doen en toen besloot ik toch maar om mijn olie een weekje later te kopen, zodat ik me aan de 50 euro zou houden. Dus nét aan geslaagd!
 1. Bezoek 5 musea (5/5)
  Totaal ongepland stapte ik op 1 maart het Friese museum binnen. Ik ging naar Harlingen voor een sollicitatie en had het ruim gepland, hierdoor kon ik mooi even naar het museum. Het was een kort bezoekje, maar het smaakte zeker naar meer. Ik zal zeker binnenkort nog een keer terug gaan naar het Fries Museum, wat een leuk en hip museum is dat!

  Op 2 april was het de dag dat je gratis kon reizen met de trein, op vertoon van je boekenweekgeschenk. Die dag besloot ik naar Den Bosch te gaan en bezocht ik zowel het Stedelijk als het Noord-Brabants museum. Vooral de Kranen/Gille tentoonstelling maakte indruk, daar kan je heen tot en met 14 mei!

 1. Een srprs.me reisje

  In maart ben ik eindelijk op srprs.me reisje geweest. Het stond al meer dan een jaar op mijn lijstje, maar toch kwam het er niet van. In januari stelde ik voor aan Linda om te gaan en en 5 minuten laten hadden we geboekt. Een goede spontane actie. Eind maart was het dan zo ver, wij gingen weg en we wisten niet waar naar toe. We kwamen uiteindelijk in Krakow uit. Een fijne stad waar veel muurschilderingen waren en de joodse wijk heel hip is! Zeker een aanrader. Mocht je nu ook een srprs.me reisje willen doen, zeg het even, dan heb ik nog een kortingscode voor je!
 1. Naar Berlijn gaan

  Afgelopen weekend ben ik eindelijk naar Berlijn geweest. Het stond ondertussen al 2 jaar op mijn lijstje en nu heb ik het ook daadwerkelijk gedaan. We gingen op vrijdag heen liften en op maandag weer terug. Het was voor mij de eerste keer Berlijn en de eerste keer liften. Extra spannend, maar zeker geslaagd. Ik snap nu helemaal waarom iedereen zo fan is van Berlijn!

Welke punten ben ik mee bezig?

 1. Maak 5 (ns) wandelingen
  Ik wil graag 5 wandelingen maken omdat ik vroeger heel veel wandelde, toen ik nog een bos als achtertuin had. Dat doe ik sinds ik in de stad woon veel minder en dat vind ik jammer. Ondertussen heb ik alweer 3 wandelingen gemaakt die voor mij voldoen aan deze eis. Ik heb twee wandelingen gemaakt in het bos bij mijn ouders achter. Het bos waar ik al 30 jaar lang doorheen loop en waar ik nog steeds nieuwe stukken ontdek.

  Ik ben ook gaan wandelen in het Amerongense Bos, op een zondagochtend, in mijn eentje. Dat kwam omdat Boswachter Tim altijd mooie foto’s plaatst op zijn twitter en instagram account. Ik vroeg op een dag waar een foto gemaakt was en hij antwoorde met ‘op de Utrechtse Heuvelrug’ en vervolgens kreeg ik nog een screenshot van google maps earth in het bos. Ik startte een zoektocht en ging er 3 dagen later heen om dit plekje te vinden.

  En ja hoor, ik vond het plekje. Stiekem puur toevallig, want ik was onderweg naar een andere plek. Het was een hele leuke manier om via social media naar buiten te gaan. Ik stel dus voor dat we dit vaker gaan doen. Bij voorkeur met een groep mensen, met zijn allen gedropt worden in een bos en dan zoeken naar de juiste plek. Een soort omgekeerd verstoppertje, maar dan met een foto.

  Ik maakte daar overigens de mooiste wandeling in tijden. Ik wil dan ook zeker vaker terug naar dat bos. Ik maakte daar ook nog eens de mooiste foto die ik in 2017 maakte. Wat jij?

 1. 10 nieuwe spelletjes spelen (8/10)
  Een tijd lang hadden we een behoorlijk actieve facebook groep genaamd Spelletjesavond. We kwamen meermaal per jaar samen om spelletjes te spelen. Vaak bij mij thuis, maar ook in andere steden, zoals Rotterdam, Delft of Amsterdam. Tegenwoordig zijn de meeste spelletjesavonden bij mij thuis, wanneer ik mijn verjaardag vier. Laatst stonden we met een aantal mensen uit die groep en hadden we het erover dat het wel weer tijd was voor een spelletjesavond. De agenda’s zijn allemaal nogal vol. Ik opperde het weekend daarna, omdat ik dan toevallig nog tijd had. En zo geschiedde dat 2 vrienden langs kwamen om het weekend daarop spelletjes te spelen. We speelden Escape Room & Forbidden Desert. Allebei hele leuke spelletjes. Die wil ik zeker nog een keer spelen.

  De spelletjes die ik tot nu toe nieuw speelde dit jaar zijn: Star realm, Grifters & Mysteria, Panic lab, Perudo, Escape Room, Forbidden Desert, Vlotte Geesten

 1. 10 nieuwe koffietentjes bezoeken (6/10)
  Ik ben in de afgelopen periode wat gaan drinken bij de Rocking Chair omdat ik daar gebruik kon maken van mijn Uutflükt boekje! Ik ging lekker taartjes eten en koffie drinken met een fijne korting. Ideaal. Uutflükt maakt het me nog wat makkelijker om leuke nieuwe plekjes te ontdekken. Ik heb nu bijvoorbeeld nog Klein Berlijn, Cornelis en Puschkin op de planning staan.

  De plaatsen waar ik tot nu toe geweest ben zijn: Anne & Max, Stael, PK, Jozef, Rocking Chair, Bakkerswinkel

Al met al vind ik dat ik wel lekker op dreef ben. Ik had nog veel meer punten kunnen opnoemen waar ik momenteel mee bezig ben, want ik ben voor elk behaald punt geld in een spaarpotje aan het doen, ik vul elke maand mijn playlist aan, ik gooi veel spullen weg, ik maak polaroids en noem maar op. Maar dan zou deze update een heel boekwerk worden, dus voor nu moeten jullie het hier maar mee doen.

Heb jij een bucketlist voor jezelf samengesteld?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
15x gekke feitjes
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Begin een capsule wardrobe
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?17 Reacties

 1. Mariska

  Je bent al goed bezig met je lijstje Veerle! Denk je dat je het gaat halen?

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankje! Het gaat wel lekker ja! Ik denk niet dat ik alles ga halen, omdat ook niet alles me even veel interesseert 🙂 Maar alle dingen die ik écht wil, die ga ik ook zeker doen!

   Antwoord
 2. Susan

  Zo leuk dit lijstje! Goed bezig hoor.

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankje, ik geniet ook elke keer weer van mijn lijstje!

   Antwoord
  • Veerlez

   We moeten meer gaan wandelen, ik geniet er zo van! Woensdag komt er ook een artikel over wandelen online, dus grappig dat je over het wandelen begint! 🙂

   Antwoord
 3. Natasja

  Wat een tof idee! Ik heb wel van die vage bucketlist dingen en heel soms streep ik er iets vanaf – zoals mijn reis naar Nieuw-Zeeland deze zomer – maar dit is wel een hele fijne en vooral haalbare manier om (andere) dingen te doen!

  Antwoord
  • Veerlez

   Dit is nu mijn derde lijst en ik merk toch dat het best lastig is om een goede lijst samen te stellen. Sommige dingen staan erop uit gewoonte en andere om de lijst op te vullen. Daardoor weet ik nu al dat ik sommige dingen die jaar niet zal gaan doen. Toch motiveert het wel om bepaalde dingen wel te gaan doen. Dus als je ook zo een lijst wil gaan doen, dan zou ik toch een kortere lijst maken. En Nieuw-Zeeland is een fantastische reis om van je bucketlist af te kunnen strepen!

   Antwoord
 4. A pinch of Jo

  Je bent goed op weg! Leuke challenges ook :). Hoe lang heb je nog voordat je 32 wordt?

  Antwoord
  • Veerlez

   Dankje! 🙂 Ik heb nog een half jaar voor ik 32 word! Spannend! Heb jij ook zo een lijst?

   Antwoord
   • A pinch of Jo

    Kun je dus nog mooi een aantal dingen afstrepen ;-). Ik heb helaas niet zo’n lijst! Mag van mezelf tijdelijk niet meer vooruit kijken (wegens goede dingen hoor!), dus (langere)termijn doelen stellen doe ik nu even niet. Maar vind het superleuk om te lezen wat anderen allemaal willen bereiken, klein of groot.

    Antwoord
    • Veerlez

     Ik heb inderdaad nog even om wat dingen af te strepen, genoeg tijd! En zo een lijst moet ook passen bij waar je staat op dit moment, dus heel verstandig om dan nu geen lijst te hebben! Genieten via anderen is ook een mooie manier! 🙂

     Antwoord
 5. Romy

  Wauw, wat ben je al goed bezig met mooie dingen realiseren! Zo tof dat je fanatiek met deze lijst aan de slag bent gegaan. Zo’n srprs.me reisje lijkt mij ook wel wat om nog eens te doen 🙂

  Antwoord
  • Veerlez

   Ja ik ben lekker bezig! Ik heb dit jaar voor het eerst ook echt een plan gemaakt van wanneer ik welk punt wil doen. Dat maakt het allemaal net iets makkelijker en haalbaarder dan vorige jaren. Heb jij ook zo een lijst? Dan is een srprs.me reisje zeker een leuke om erop te zetten! Als je wilt boeken, ik heb nog een kortingscode! 😉

   Antwoord
 6. Bente

  Leuk om zo’n bucketlist bij te houden! Je bent inderdaad aardig op dreef :). Zelf heb ik er geen 1 op het moment.. Heb wel eens een lijstje voor de zomer gemaakt bijvoorbeeld. Misschien maar eens nadenken over een bucketlist before 30?

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik kan het iedereen aanraden! Het zorgt net voor dat extra duwtje in de rug om leuke dingen te gaan doen! Let alleen wel op dat je er alleen dingen op zet die je écht wilt doen en geen dingen toevoegt omdat je nu niks kan bedenken! Liever een kortere lijst dan een lijst met dingen die je eigenlijk niet wilt! Die dingen ga je namelijk niet doen en dan blijft je halve lijst opeens nog open en heb je aan het eind van het jaar misschien niet zo een goed gevoel omdat je ‘maar de helft’ hebt gedaan!

   Antwoord
 7. Sanne

  Leuke dingen die je nog wilt doen 🙂 Succes!!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Maandoverzicht april - […] april ging ik wandelen in het Amerongse bos, zoals je al hebt kunnen lezen in mijn 32 dingen update.…

Laat een reactie achter