32 things before i turn 32 – update 1

door | jan 18, 2017 | Challenge | 4 reacties

Foto via Unsplash: Brooke Lark

In oktober stelde ik mijzelf weer de uitdaging om 32 specifieke dingen te doen voor mijn 32e verjaardag! Het is een leuke diverse lijst geworden. Zo wil ik dit levensjaar naar Amersfoort gaan fietsen of op sprs.me reisje gaan. De eerste 3 maanden zijn alweer voorbij, dus het is tijd voor een tussenstand. Hoeveel dingen heb ik al kunnen afstrepen mijn van mijn 32 dingen lijst?

Afgerond

 

 1. Beoefen een nieuwe sport
  Afgelopen december was het zo ver, de nieuwe stationshal in Utrecht werd geopend met een feestelijke dag. Onderdeel van dat programma waren 2 ochtend yoga sessies. Ik had nog nooit aan yoga gedaan maar wist dat ik er wel voor open zou staan. Ik appte mijn zusje, een fanatieke yogi, en we besloten ons op te geven. En zo gezegd, zo gedaan. We stonden om 8 uur in de kou, in onze yoga outfit op het balkon van het station. Het was een bijzondere en mooie ervaring.

 1. Loop mee met een free city tour
  Toen ik deze lijst opstelde, was ik nog nooit met een free city tour mee gegaan.Na het opstellen van deze lijst, maar voor mijn 31e verjaardag, was ik met een tour in Porto mee gegaan. Ik merkte dat het een ontzettende leuke manier is om de stad een beetje te leren kennen. In Porto deden we de tour op onze laatste dag en dat vond ik wel jammer. Je ziet zoveel leuke plaatsen waar je vervolgens nog heen zou willen gaan, maar doordat je de tour op je laatste dag doet, heb je daar geen tijd voor. Toen ik 2 maanden geleden in Reykjavik was, besloot ik de tour dan ook eerder in mijn vakantie te plannen. En wat was het een leuke tour! Ik zou het iedereen aan willen raden. Je leert wat over de geschiedenis van de plek waar je bent, van de cultuur en wat er allemaal te doen is. Zeker ook een aanrader wanneer je alleen op vakantie bent.

Ongoing

 1. Stop voor elk behaald doel 10 euro in een spaarpot (2/32)
  Tot nu toe zit er 20 euro in mijn spaarpot. Ik moet nog bedenken wat ik eigenlijk met dit geld ga doen aan het eind van het jaar. Ik gok dat het een potje is waarmee ik mijn punten voor het volgende jaar zou kunnen bekostigen.
 1. Voeg elke maand 3 liedjes toe aan veerlez ultimate playlist (3/12)
  De liedjes die tot nu toe zijn toegevoegd zijn:
  The Chainsmokers – Closer
  Jonah Blue Dakota – Fast Car
  Niall Horan – This Town
  John Mayer – Love on the weekend
  Clare Bowen – Falling
  Jonny Diaz – More Beautiful you
  Bazart – Goud
  Thomas Azier – Talk to Me
  Haevn – Bright Lights
 1. 100 spullen weggooien/weggeven (32/100)
  Ik ben lekker op weg met spullen weg doen. Ik heb weer een behoorlijk aantal boeken weg gedaan, ik heb mijn camera’s aan mijn zusje cadeau gedaan en ik heb weer een berg kleding meegenomen naar een kleding ruil. Wat daar voor in de plaats is gekomen dat zeg ik maar even niet. Maar ik moet eerlijk zeggen, ik koop vrij weinig nieuws, dus het aantal spullen dat weg gaat, helpt wel dat ik meer ruimte in mijn hoofd heb.
 1. Kijk 5 tedtalks (2/5)
  Ik keek tot nu toe 2 tedtalks, 1 van Casey Neistat en 1 van Tomislav Perko. De Tedtalk van Casey Neistat ging over de mogelijkheden die hij gehad heeft, of eigenlijk gecreëerd heeft. En over dat zolang je je ergens op focust, het je verder brengt. Het zijn punten die overeen komen met alle wijze lessen die ik in de afgelopen maanden geleerd heb. Wees je bewust van je gedachten, dat beïnvloed je prestaties. En ook elk negatief ding in je leven is er met een reden, er valt een les uit te halen. De Tedtalk van Tomislav Perko ging over reizen zonder geld. Ik ben de laatste tijd heel erg bezig met reizen, terwijl mijn financiële situatie dat misschien niet helemaal toe laat. Dit filmpje was dan ook inspirerend om te kijken. Ik weet dat ik dit jaar sowieso ergens heen wil gaan liften. Dat komt door deze TedTalk, maar ook door de filpjes van Lieve Bertha en een vlog van Sophie.
  Ik heb nog verschillende TedTalks die ik wil zien, bijvoorbeeld dit lijstje van Natasja
 1. Bezoek 5 musea (2/5)
  Ik ben in eind oktober naar de Kunsthal KAdE in Amersfoort geweest. Daar was een tentoonstelling die mij enorm inspireerde. Ik besloot zelfs op dat moment dat ik mijn schilderspullen weer in mijn eigen huis wilde hebben in plaats van bij mijn ouders in de werkruimte. Tot op heden heb ik er alleen nog niks mee gedaan, zonde! En ik ben in november naar het Nijntjemuseum geweest. Dat is tegenwoordig meer een speeltuin voor kinderen dan een echt museum. Zonde in mijn ogen, want het oeuvre van Dick Bruna was daar zo mooi te zien.
 1. 10 nieuwe spelletjes spelen (5/10)
  Ik heb al een aantal nieuwe speletjes gespeeld. De eerste 3 spelletjes speelde ik bij een Subcultures spelletjesavond, namelijk Utrecht speelt in de Ruimte. De spelletjes waren: Star realm, Grifters & Mysteria. Vooral die laatste 2 zou ik nog veel vaker willen spelen. Grifters gaat over IJslandse bankiers, dus dat is wel logischs dat ik dat leuk vind. Mysteria is een combinatie van Cluedo en Dixit, twee leuke gezelschapsspellen, dus zeker het spelen waard. De andere twee spelletjes heb ik door mijn zusje leren kennen. Het zijn beide korte gezelschapsspelletjes die je ook met 2 personen kunst spelen. Panic lab is een spel waarbij een Amoebe losbreekt en jij het moet zoeken. Het veranderd van kleur en gedaante en kruipt door luchtroosters. Het klinkt heel ingewikkeld, maar het is eigenlijk een spel waarbij je heel snel logisch moet nadenken. Perudo is een dobbelspel waarbij je moet gokken en bluffen. Erg leuke spellen, zeker voor herhaling vatbaar.
 1. 10 polaroids maken (5/10)
  Ik heb een aantal polaroid foto’s gemaakt, mede door de pensioenvieringen van mijn ouders. Ikzelf ben op mijn verjaardag door een vriend vast gelegd. Ik merk dat ik mijn polaroid door dit doel wel iets vaker meeneem. Ik ben benieuwd wat voor een foto’s ik nog meer ga maken.

 1. 10 nieuwe koffietentjes bezoeken (2/10)
  Vorig jaar beviel dit punt zoveel, dat hij er dit jaar weer op moest. Vorig jaar hoefde ik maar 5 koffietentjes en had ik deze vrij rap allemaal bezocht. Dit jaar ga ik 10 koffietentjes bezoeken. Ik bezocht tot nu toe al: Anne&Max, Stael. Ik heb een lijst met koffietentjes in Utrecht waar ik nog nooit geweest ben en ik kan je verklappen. Er zijn er nog zeker 10 op. Dit doel ga ik dus zeker wel halen.

Heb jij zelf ook zo’n jaarlijst gemaakt? Wat zou jij op jou lijstje zetten?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar
Ik ga de Camino de Santiago lopen
15x gekke feitjes
The Miracle Morning

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?4 Reacties

 1. Marlou

  (ik ben eindelijk mijn bloglovin aan het bijlezen, dus beetje laat dit)

  maar evengoed nog ZO LEUK deze updates!
  En leuk om te weten dat je ondertussen alweer een stukje verder bent, leuk 🙂 Eeennn heel tof om het geld te gaan gebruiken om volgend jaar wat dingen van je lijst te doen – dat idee ga ik misschien wel stelen.

  Antwoord
  • Veerlez

   Haha super leuk dat je zo enthousiast bent! En ik zou het ook zeker het spaardoel meenemen in je lijstje volgend jaar 🙂

   Antwoord
  • Veerlez

   Dankje, ik geniet er zelf ook enorm van om dit lijstje samen te stellen!

   Antwoord

Laat een reactie achter