31 things before i turned 31

door | okt 30, 2016 | Challenge | 6 reacties

31dingen-lijst-update-4

Deze maand heb ik de leeftijd 31 behaald en daarmee kwam dan ook een einde aan de 31 dingen lijst. Ik had een lijst samengesteld met allerlei dingen die ik voor mijn 31ste gedaan wilde hebben. In deze post laat ik je zien welke dingen ik gedaan heb en welke dingen niet. Er komt ook snel een lijst aan met 32 dingen die ik gedaan wil hebben voor mijn 32e. Kijk je mee wat ik gedaan heb?

31 things before i turn 31

 1. Verhuizen
  YES! Het is gelukt, ik ben dit jaar verhuisd! In februari was het eindelijk zo ver. Ik verliet mijn studentenkamertje na 6 jaar en heb nu een heerlijk plekje voor mijzelf. Mijn vorige huisje was heel fijn, ik mis de plek nog steeds. Het huis, de tuin, de omgeving, mijn kamer en vooral de locatie. Toch mis ik de gaskachel, inbraakgevoeligheid en de schimmel totaal niet.
 2. Een 5k race lopen
  Dit is er gewoon niet van gekomen. Sterker nog, ik heb het afgelopen jaar maar 3 keer hardgelopen. Het begint elke keer weer te kriebelen als ik mensen voorbij zie lopen of opeens bij een hardloop event ben. Toch is er iets wat me weerhoudt om mijn schoenen aan te trekken en te gaan. Dit punt heeft nu 2 jaar op mijn lijst gestaan, bij deze schrap ik hem. Wie weet dat ik dan opeens wél ga lopen?
 3. Zelf groente kweken
  Met een beetje vals spelen kan ik deze van mijn lijstje af strepen. Ik heb genoeg bos-uien en preien laten hergroeien, dat telt vast ook een beetje, toch? Ik heb ook vaak genoeg uit de moestuin van mijn moeder gegeten. Ik heb ook wel eens geholpen met water geven en fruit plukken, dus dat is dan toch ook een beetje mijn verdienste?
 4. 90 van de 250 IMDB films hebben gezien (75/250)
  Ook dit punt stond al 2 jaar op mijn lijstje en mijn conclusie is: Het is onbegonnen werk. De lijst veranderd elke keer weer, dus soms zit ik op 75 en soms weer op 70. Nu zit ik op 75 en dat was mijn oorspronkelijke doel, goed genoeg.
 5. Maak een stop motion filmpje
  Wederom zo’n doel wat er al 2 jaar op staat, maar eigenlijk al niet meer met mijn interesses overeenkomt. Hij stond erop omdat ik ooit dit filmpje voor school had gemaakt.
 6. Een fotoshoot doen
  Stiekem is elke vakantie een fotoshoot. Of elk bezoekje naar Texel.

 1. Een logo maken voor mijn site(s)
  Tja, ik vink hem niet af, ondanks dat ik wel een logo gebruik. Het was mijn bedoeling om een header te maken, maar ik kom keer op keer tot de conclusie dat dat niet bij mij past. Dus er komt geen header en er is wel een logo. Gemaakt door Luus
 2. Visitekaartjes laten drukken
  Yes, eindelijk heb ik visitekaartjes. Ik heb een tweetal kaartjes laten afdrukken. De linker was het resultaat wat ik heb laten afdrukken en de rechter was een idee wat Rob had. Ik heb een soort gelijk kaartje laten drukken voor mijn werk bij deBeschaving.

 1. Meewerken aan een leuk creatief project
  Ik heb meegedaan aan 2 leuke projecten. In April deed ik mee aan een creatieve middag, schilderen op het dak. In September hielp ik mee bij het Snor Festival en maakte ik de bewegwijzeringsbordjes.
 2. Een quiche maken
  Zoals ook al in mijn maart maandoverzicht was te zien, heb ik in maart een quiche gebakken. Sterker nog, ik had de smaak te pakken en heb in totaal alweer 3 quiches gemaakt. Wellicht dat ik nog iets kan doen aan de fotogeniekheid van mijn eten ????

 1. Een taart bakken
  In Maart bakte ik ook een taart. Het is wel weer tijd voor een nieuwe taart! Suuz, we moeten snel afspreken!
 2. Merenques maken
  Ik wilde dit zo graag doen, mijn moeder had zelfs een recept klaar gelegd zodat ik het kon maken. Het is er toch niet van gekomen. Ik neem deze sowieso mee naar volgend jaar en dan ga ik er een moeder dochter activiteit van maken.
 3. Naar Berlijn
  Het is er niet van gekomen, volgend jaar dan maar gaan?
 4. Maak een spontane roadtrip
  De roadtrip stond gepland, maar het ging niet door. Toen besloten mijn moeder en ik om samen alsnog een roadtrip te doen. We spraken thuis af en hadden nog niks gepland staan. We besloten die ochtend nog dat we naar de Hoge Veluwe gingen. De dag later zaten we opeens in de auto naar Texel. Heerlijk van die spontane roadtrips. Portugal was ook een heerlijke roadtrip, al was dat iets meer gepland.
 5. Op 5 nieuwe plaatsen koffie drinken in Utrecht
  Volgens mij was dit het eerste punt wat ik kon afstrepen. Vorig jaar zette ik dit op mijn lijst, omdat ik nooit ergens koffie ging drinken. Tegenwoordig kom ik vaak genoeg in een aantal koffietentjes; mijn Utrechtse favorieten zijn: Rabarber, Koffieleute, De Ontdekking en Broei.
 6. Naar een verlaten gebouw
  In Portugal waren veel verlaten gebouwen te vinden. Huizen die op instorten stonden of al waren ingestort.
 7. Segway rijden
  Nee, het kwam op de lijst omdat het me wel leuk leek, maar ondertussen vind ik het zonde om mijn geld hieraan uit te geven. Wellicht komt hij weer in een later stadium terug op de lijst.
 8. Op werkvakantie gaan
  Nee, ik ben niet gegaan, tijdtechnisch kwam het gewoon niet uit. Ik heb nog wel interesse, maar durf niet te zeggen of hij mee moet naar volgend jaar.
 9. Naar Disnleyland Parijs gaan
  Ondanks dat het me nog steeds heel erg leuk lijkt om weer naar Disney te gaan, is het er afgelopen jaar niet van gekomen. Voor komend jaar zet ik hem niet op mijn lijst, wie weet een andere keer weer?
 10. Naar Amsterdam fietsen
  Jaaaaaaaa, dit wilde ik al sinds 2005 een keer doen en ik kan gewoon zeggen dat ik het dit jaar gedaan heb! Ik ben op een heerlijke zomerse dag naar Amsterdam gefietst. Dit wil ik volgend jaar in de zomer gewoon weer gaan doen, heerlijk! Het gevoel dat je overal naar toe kan fietsen, heerlijk! Ik geloof dat ik het fietsvirus te pakken heb.

 1. Mijn haar zelf invlechten (anders dan een standaard vlecht!)
  Toen mijn haar nog wat langer was, heb ik het vaak genoeg ingevlochten, ook wel op manieren anders dan de standaard vlecht. Helaas zakt mijn haar erg snel uit, dus mooie foto’s heb ik er niet van kunnen maken.
 2. 5 documentaires kijken
  • Alive Inside: A Story of Music & Memory
  • Twinsters
  • Living on One Dollar
  • Show ‘em What Your Made Of van de Backstreet Boys
  • Tony Robbins – i’m not your guru

  De documentaires die ik heb gezien, hebben allemaal wel indruk gemaakt. Ik heb ze in verschillende posts genoemd. Drie documentaires voor een lach en een traan & weekoverzicht 9. Conclusie: Vaker documentaires kijken!

 3. Toerist spelen in eigen land
  Ik ben in november een weekendje naar Den Bosch geweest met mijn moeder. Ik geloof dat de keren dat ik in Den Bosch ben geweest op 1 hand te tellen zijn. Ik heb één keer carnaval gevierd in Den Bosch, maar daar krijg je ook niet helemaal een reëel beeld van de stad.  Mijn hotspots zijn: HAP, Webshops Only, Creme.
 4. 10 nieuwe spelletjes spelen
  Ik heb zoveel fijne nieuwe spelletjes gespeeld het afgelopen jaar, namelijk: Poepspel, Exploding Kittens, Valse Motten, Ticket to Ride, Cash ’n Guns, Sushi go!, Pizza Time, Dillema’s op Dinsdag, Hive, Isle. Ik kijk er naar uit om dit jaar weer nieuwe spelletjes te ontdekken.
 5. Plan een vakantie via Pinterest
  Ik heb voor de Portugal reis van afgelopen maand alles bedacht via Pinterest. Wat een heerlijke manier om je vakantie te plannen is dat zeg. Je ziet alle mooie afbeeldingen en gaat aan de hand daarvan ergens naar toe. Ook is het ideaal om alle hotspots en tips van mede-bloggers te verzamelen. Ideaal, ik denk dat elke vakantie in de toekomst zijn eigen bord gaat krijgen. Hier zijn in ieder geval de borden van Lissabon, Peniche en Porto.
 6. Maak 10 Polaroid foto’s 
  Het waren er uiteindelijk 8 dit jaar. Al heb ik sinds mijn verjaardag alweer 4 foto’s gemaakt. Dit is zo’n punt wat me hele leven lang op deze lijst mag staan, heerlijk om polaroids te hebben!
 7. Naar een bloggers meeting gaan
  Ik heb zoveel leuke mensen ontmoet bij oa. de Jess Lively meetup in Amsterdam of bij Dagmar haar boek presentatie! Ik wil hoe dan ook naar meer van dit soort meetings, heerlijk!

 1. Ga (wild) kamperen
  Ik kan me het eigenlijk niet voorstellen, maar ik heb dit jaar niet gekampeerd! 🙁
 2. 100 tekeningen maken voor een project!
 1. Een sprs.me reisje boeken
  Marlou en ik zouden gaan, maar het kwam er helaas niet van. Deze gaat hoe dan ook mee naar volgend jaar.
 2. Een fotoboek laten afdrukken van IJsland & Amerika
  Nee ik heb geen boek van Amerika laten drukken, maar eigenlijk wil ik dat ook niet echt. Ik heb wel al mijn foto’s ingeplakt die ik al had afgedrukt. De rest van de foto’s wil ik er bij gaan tekenen. Groot, maar leuk project.

Ik heb uiteindelijk 13 dingen van de 31 niet gedaan. Een aantal had ik bijna gedaan en een aantal heb ik gelaten omdat het niet meer mijn interesse had. Al met al een goede score. Ik kijk uit naar de volgende lijst!

Welke dingen zou jij op je bucketlist zetten?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset
Geld verdienen met Pinterest

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?6 Reacties

 1. iliveformydreams.com

  13 dingen niet, heel veel dingen wel. Tof om dit in zo’n fijn overzichtje te zien.. Mijn bucketlist is een beetje leeg haha.. Ik zou nog graag willen skaten in Londen, tussen de eekhoorntjes.. Verder wil ik gaan genieten in onze nieuwe woning, kijk ik uit naar mijn nieuwe werktijden.. Al met al ben ik voor nu een heel tevreden mens 🙂

  Fijne Zondag!

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik vind het ook heerlijk om zulke lijstjes te maken en ik merk dat de 2 maanden voor mijn verjaardag ik er iets meer mee bezig ben en het wel zorgt dat ik bepaalde dingen ga doen. Zolang het als een motivatie werkt, blijf ik het doen. En zolang het jij nu al een tevreden mens bent, hoeft zo een lijst niks toe te voegen 😉 Je hebt al genoeg fijne dingen in je leven! Ik ga met je meeleven de komende maand met je nieuwe huis!

   Antwoord
 2. Eva

  Maar zoveel dingen wel, wow! Heel tof 🙂

  Antwoord
  • Veerlez

   Ja zo fijn om even op al die dingen te focussen die ik wél heb gedaan! yeah! Ik kijk nu al uit naar volgend jaar, wat zal ik dan allemaal van mijn lijst hebben afgestreept!

   Antwoord
 3. Jenn

  Mooie score! Ik ben die van mij een beetje vergeten eigenlijk… Nog zo’n 2,5 maand om een inhaalslag te maken!

  Antwoord
  • Veerlez

   2,5e maand is perfect voor een inhaalslag! Je kan het!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. 32 things before i turn 32 - […] ik heb geleerd van mijn lijst van vorig jaar, is dat ik mijn lijst niet wil gaan opvullen met…
 2. Bucketlist van 2019 - […] je benieuwd zijn naar mijn voorgaande jaren; die lijsten staan hier: 30 things before i turn 30, 31 things before i turn…

Laat een reactie achter