Waarom ik zo gek ben van mijn bibliotheek abonnement

door | jan 27, 2016 | Boeken, Ontspanning | 20 reacties

bibliotheek

Als kind vond ik het al heerlijk om boeken te lezen. Ik verslond ze dan ook. Mijn bibliotheek abonnement was vanzelfsprekend. Elke week ging ik naar de bibliotheek om nieuwe boeken uit te zoeken. Toen ik 18 werd, moest ik gaan betalen voor mijn abonnement. Daardoor heb ik een aantal jaar geen abonnement gehad. In 2010 besloot ik weer een abonnement te nemen en die keuze heeft me zoveel gebracht. Hier lees je waarom ik zo gek ben van mijn bibliotheek abonnement.

Vroeger kregen wij van Sinterklaas altijd een boek, wat mijn oma met veel zorg voor ons had uitgezocht. Tegenwoordig krijgen wij van oma een geldbedrag, wat wij allemaal aan boeken uitgeven. Ik betaal daar mijn bibliotheek abonnement van. Op die manier kan ik veel meer boeken lezen in plaats van dat ik 1 of 2 boeken aanschaf. ย Er zijn veel meer redenen hoezo ik dat abonnement aanschaf, je leest ze hier.

1. Het is helemaal niet zo duur!
Ik betaal hier bij Bibliotheek Utrecht maar 43 euro voor mijn abonnement! Dan heb ik het uitgebreidste abonnement en kan ik alles kosteloos huren. Wanneer je studeert kan je het volwaardige abonnement nemen voor minder dan 25 euro of het kleine abonnement voor 15,50! Ideaal toch?

2. Ze hebben niet alleen boeken, maar ook dvd’s,cd’s en bladmuziek!
Als ik mijn netflix abonnement even zat ben,dan kan ik ook gewoon allemaal fantastische DVD’s lenen bij de bibliotheek, daar betaal ik helemaal niks extra’s voor. Ze hebben ook best recente films!

3. Het gratis e- books assortiment!
Ik heb lang niet altijd te tijd om naar de bibliotheek te gaan en rond te neuzen tussen alle boeken. Als ik ’s avonds laat bedenk dat ik een boek wil lezen,dan kan ik gewoon even online in het e-book assortiment kijken en kan ik een minuut later beginnen met lezen! Ideaal!

4. Je kan alles ook reserveren
Met mijn uitgebreide abonnement kan ik gratis alles van de collectie van gemeente Utrecht reserveren. En die collectie is best uitgebreid kan ik je vertellen! Je kan er voor betalen om dingen uit de provincie of daarbuiten te halen, maar dat heb ik eigenlijk nog nooit hoeven doen! Het ideale aan reserveren is dat je zelf kan bepalen bij welk filiaal je het ophaalt! Bij onze centrale bibliotheek, staat het naast de ingang klaar, ideaal om het even op te halen als je toch in de stad moet zijn!

5. Overal zijn filialen!
Bijna elke wijk in onze stad heeft een eigen filiaal,hierdoor is er altijd wel een filiaal in de buurt als je je boek moet inleveren. Ik ga binnenkort verhuizen binnen Utrecht en ik heb nog steeds op loopafstand een filiaal zitten!

6. De verschillende Apps.
Je hebt de app Bibliotheek Wise voor het bekijken van de collectie en het reserveren of verlengen van je items. Ideaal om al je bibliotheekzaken vanaf je mobiel te regelen! Verder heb je een gratis de luisterboek-app en de gratis klassieke e-book collectie. Voor de uitgebreide e-book collectie heb je de e-books app. En voor iedereen, ook als je geen lid bent, is er nog de vakantiebieb app. In de zomer staan er 2 maanden lang allerlei boeken voor je klaar! Ik ben fan!

Ben jij lid van de bibliotheek?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieรซn

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
15x gekke feitjes
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Begin een capsule wardrobe
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?20 Reacties

 1. luusjeindelucht

  Ahh ja als mijn andere abonnementen en dingen niet zo hoog aan kosten waren, dan was ik ook lid van de bieb!

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik zou best veel abonnementen willen opzeggen als dat zou betekenen dat ik mijn bieb abonnement langer zou hebben. Mijn ANWB abonnement of CJP zou ik zo inruilen, mijn museumjaarkaart daarentegen, die vind ik wel moeilijker..

   Antwoord
 2. iliveformydreams.com

  Ik ben niet lid. Vroeger wel geweest. Nu vraag ik vaak boeken voor mijn verjaardag of koop ze gewoon. Ben dan ook erg trots op mijn mooie gevulde boekenkast. Ik lees deze boeken trouwens ook wel meerdere keren.

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik heb ook een gigantische boekenkast en daar geniet ik ook enorm van! Maar ik zorg er inderdaad wel voor dat ik deze boeken dan meerdere malen lees, wanneer ik dat niet doe, dan ga ik ze weggeven! ๐Ÿ™‚ Maar ik ben door mijn bibliotheek abonnement wel bewuster boeken gaan kopen, sommige boeken moet je gewoon in het echt hebben ๐Ÿ˜‰

   Antwoord
 3. Dina

  De sfeer in de bibliotheek vind ik altijd zo fijn. Het is er zo heerlijk rustig en het ruikt er gewoon naar boeken!
  Ik heb een hele poos geleden mijn abonnement opgezegd, maar heb er een paar jaar geleden toch weer een genomen. En dat ging finaal mis. Iedere keer dat ik boeken mee wilde nemen ging het alarm af en werden de deuren direct op slot gegooid of had ik volgens het automaat geen abonnement op mijn pasje. Ik heb mijn abonnement toen maar weer opgezegd, want ik had er niets aan helaas. ๐Ÿ˜›
  Nu vraag ik voor mijn verjaardag wel eens boeken of ik koop zelf eens wat, gaat ook prima. ๐Ÿ˜›

  Antwoord
  • Veerlez

   Dat klinkt inderdaad alsof er iets niet goed ging met je abonnement, op die manier is het niet echt leuk en voegt het inderdaad niet veel toe.
   Ik geniet ook altijd van het naar de bieb gaan, door de sfeer die er hangt. In Utrecht zit het ook nog eens in een mooi pand! ๐Ÿ™‚

   Antwoord
 4. Marin

  Jaaa de bib!
  Ik heb sinds 2 maanden een abonnement, en lees nu dagelijks.
  Heeeerlijk.

  Antwoord
  • Veerlez

   Heerlijk, ik hoop ook weer steeds meer te gaan lezen, elk jaar lees ik meer, dat beloofd wat voor dit jaar! ๐Ÿ™‚

   Antwoord
 5. Kiki

  Ja ik ben ook lid & wederom na jaren opnieuw biebfan geworden :)! In Den Haag is er voor minima de mogelijkheid om gratis een basis-abonnement te nemen op de bieb en daar heb ik gebruik van gemaakt. Tof toch dat mensen met een kleine beurs zo ook de mogelijkheid te krijgen om lekker te lezen :)? De bieb vind ik leuk, want je kan lekker struinen en alles is bij ons nu automatisch (hey, ik was de jaren ’90 gewend ๐Ÿ˜‰ met de biebjuf die dan je boeken scande) en dat vind ik heel handig! Overigens zijn de biebjuffen er nog wel en geven soms ineens een leestip :). Soms moet ik ook inderdaad in de stad zijn en dan heb ik iets gereserveerd en dan staat het gewoon beneden op me te wachten, superhandig!

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik geniet van je enthousiasme! Ik weet nog hoe blij je was toen je je abonnement kreeg ๐Ÿ™‚ Ik hoop dat je je lees vreugde lekker kan volhouden! ๐Ÿ™‚

   Antwoord
 6. Marushi

  Ik ging vroeger echt wekelijks naar de bieb. Ik was echt gek op lezen en vond het gewoon een leuk uitje. -x-

  Antwoord
  • Veerlez

   Ga je nu nog steeds wel eens naar de bieb of heb je nu geen abonnement meer?

   Antwoord
   • Marushi

    Nee nu eigenlijk nooit meer ๐Ÿ™

    Antwoord
 7. Jessica

  Vroeger nam ik ook altijd het maximaal toegestane aantal boeken mee naar huis, haha. Tegenwoordig wil ik echter elk boek dat ik lees in mijn kast hebben staan, dus de bibliotheek gaat niet meer op voor mij.

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik heb ook een periode gehad dat ik alle boeken kocht of tweede hands kocht, ik moet zeggen dat ik daar nu een beetje spijt van heb! Met verhuizen is dat minder prettig! Maar het is wel genieten hoor, om een hele kast met mooie boeken te hebben staan! ๐Ÿ™‚ Dus ik begrijp het helemaal ๐Ÿ™‚

   Antwoord
   • Jessica

    Haha ja, ik heb het gemerkt toen ik verhuisde van mijn ouderlijk huis naar een eigen huisje met mijn vriend. De onderkant van de dozen zakten er bijna uit haha.

    Antwoord
    • Veerlez

     haha herkenbaar! Ik heb na al die keren verhuizen met mijn kasten vol boeken wel geleerd hoe je het beste de dozen kan inpakken, dat scheelt een hele hoop! ๐Ÿ™‚

     Antwoord
 8. Amanda

  Wauw. Dat is geweldig.

  Antwoord
 9. Sanne

  Wat een leuk bericht!
  Ik ben ook heel blij met m’n abonnement bij de bieb ๐Ÿ™‚ misschien is dat hier ook wel mogelijk, om e-books te lezen!
  Liefs

  Antwoord
  • Veerlez

   Ebooks via de bibliotheek kan sowieso als je een abonnement hebt! Je kan een account aanmaken via de website en klaar! Een heel groot assortiment tot je beschikking!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hoe reis je zo goedkoop mogelijk? - […] lezen wanneer ik op reis ben. Dit kan makkelijk met mijn bibliotheek abonnement. Ik ben al jaren fan van…
 2. Hoe kan je goedkoop veel lezen? - […] rond struinen in de bibliotheek. Dat ik de bibliotheek fantastisch vind, dat kan je al lezen in dit artikel.…

Laat een reactie achter