Hoe kan je goedkoop veel lezen?

door | apr 5, 2020 | Boeken | 2 reacties

Hoe kan je goedkoop veel lezen? Leer hier hoe je kan besparen op alle boeken en welke abonnementen er zijn!

Dat ik heel erg van lezen hou, dat mag duidelijk zijn. Gisteren plaatste ik nog een artikel met welke boeken je allemaal moet lezen om te groeien. Daarom kreeg ik vooral de vraag hoe het kwam dat ik zoveel lees en hoe het me geen klauwen met geld kost. Daarom heb ik vandaag het antwoord met hoe je goedkoop veel kan lezen!

Tijd

Ondanks dat je het fijn vind om te lezen, kan het er wel nog bij inschieten. Ik hou van lezen en soms lees ik maanden achter elkaar geen enkel boek. Toch zijn er een paar trucjes hoe je kan zorgen dat je wel meer gaat lezen. Het makkelijkste is dat je het opneemt in je routine.

Op dit moment lees ik in de ochtend een hoofdstuk van 1 boek en in de avond een hoofdstuk van een ander boek. Door je voor te nemen om elke avond voor het slapen gaan nog even een boek te lezen, zal je merken dat je na een tijdje niet anders meer gewend bent.

Boeken lezen op het dakterras

Bibliotheek

Één van mijn meest favoriete manieren om nieuwe boeken te leren kennen, is rond struinen in de bibliotheek. Dat ik de bibliotheek fantastisch vind, dat kan je al lezen in dit artikel. Het belangrijkste is dat wanneer je naar de bibliotheek gaat voor een boek, dat je maar één boek kiest. Wanneer je meerdere boeken tegelijk meeneemt, kan je brein het niet aan en zal je alleen degene lezen waar je het enthousiast over bent. De andere boeken gaan dan vaak zonder het geopend te hebben weer terug.

Op dit moment is het natuurlijk niet mogelijk om naar de bibliotheek te gaan. Gelukkig kan je bij de bibliotheek ook e-books lenen bij de online bibliotheek.

Mijn favoriete en mijn te lezen boeken uit het assortiment zijn:

De bibliotheek is op dit moment bezig om de app Thuisbieb te ontwikkelen, een app waarin 100 titels gratis te lezen zullen zijn voor iedereen zonder bibliotheek abonnement. Ook zijn er tot (nu toe) half mei veel boeken gratis te luisteren in de Luisterbieb.

E-books lezen

In deze tijd is het makkelijker en vooral goedkoper om digitale boeken te lezen, namelijk e-books. Je kan een e-book meteen downloaden en dus meteen beginnen wanneer je het koopt. Waar je normaal nog even moet wachten na het bestellen of kopen van een boek in de winkel.

Wil je meer boeken lezen over zelfhulp, persoonlijke ontwikkeling en ondernemen? Bekijk dan gauw het lijstje met boekentips over groei!

Kobo

Wanneer je digitale boeken via Bol.com koopt, dan kan je deze lezen in je Kobo app. De app kun je downloaden op je telefoon, tablet, computer of e-reader. Naast dat je makkelijk boeken kunt kopen en meteen kan gaan lezen, is er ook een abonnement. Met het Kobo Plus abonnement krijg je voor 12,99 euro per maand toegang tot een grote selectie Kobo boeken. Let wel op dat niet alle boeken hieronder vallen, dus kijk eerst of de boeken op jouw to-read lijst wel gratis voor Kobo leden zijn.

Amazon Prime

Doordat ik veel in het Engels lees, is het voor mij goedkoper om boeken aan te schaffen via Amazon. Die boeken lees je dan in de Kindle app. Je kan ook makkelijk een kleine preview naar je app laten sturen, zodat je kan zien of het boek je wel echt wat lijkt. De Kindle app kan je installeren op je telefoon, tablet of je kan een Kindle e reader aanschaffen.

Je hebt ook nog het 2 verschillende abonnementen die je hier kunt nemen. Het Prime abonnement waarmee je zowel video’s als boeken kan lezen. Er zijn een behoorlijk aantal boeken gratis te lezen wanneer je het Prime abonnement hebt.

Mijn favoriete boeken die onder Prime Reading vallen

Ook heb je het Kindle unlimited abonnement, daarin zijn er nog veel meer ebooks die je gratis kunt lezen.

Hoe zorg jij dat jouw lees hobby niet uit de klauwen loopt? Heb jij een bibliotheek abonnement of lees je altijd online? Zijn er nog andere manieren om goedkoop veel te lezen? Let me know!

Bewaar voor later

Hoe kan je goedkoop veel lezen? Leer hier hoe je kan besparen op alle boeken en welke abonnementen er zijn!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset
Geld verdienen met Pinterest

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?2 Reacties

 1. Marloes

  Ik leen ook heel veel boeken bij de bieb. Hierdoor hoef ik eigenlijk nauwelijks boeken te kopen. Toch koop ik misschien eens in het kwartaal nog een papieren boek. E-books heb ik nog niet gekocht, maar ik lees wel af en toe een e-book op mijn e-reader. Dit boek leen ik dan via de online bieb.
  Goedkoop (goedkoper) boeken lezen kan ook door bijvoorbeeld boeken via Marktplaats te kopen.

  Antwoord
  • Veerlez

   Ja de bibliotheek blijft een ideale manier om veel te kunnen lezen! Hoe doe jij het nu in deze tijd qua lezen? Toch meer ebooks of koop je nu meer papieren boeken? De bibliotheek heeft nu ook de ThuisBieb app, met 100 titels die iedereen gratis kan lezen!
   Marktplaats is inderdaad ook een ideale manier om goedkopere boeken te kunnen lezen, ik ga hem er bij zetten, dankjewel!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekoverzicht #76: een zonsopkomst en SUP-bord - […] Hoe kan je goedkoop veel lezen? […]
 2. 52 boeken in een jaar lezen - […] in deze lijst, is dat ik meer boeken in het Engels ben gaan lezen. Dit is gedeeltelijk omdat het…

Laat een reactie achter