Boeken in 2015

door | dec 27, 2015 | Boeken, Ontspanning | 5 reacties

De tijd van de jaarlijstjes zijn alweer begonnen en ik kon dan ook niet wachten om te beginnen met het publiceren van mijn jaarlijstjes! Omdat ik mijn reading challenge in augustus al gehaald had, leek het mij een goed idee om deze week maar te beginnen met de boeken. Het was mijn idee om 30 boeken te lezen, maar het werd het dubbele. Hier dan ook mijn top 10 van de gelezen boeken. 

Top 10

 1. Cheryl Strayed – Wild
 2. Rosamund Lupton – Zusje
 3. Jo Nesbo – de Zoon
 4. Petra van Rij – Gisteren was alles nog goed
 5. Gillian Flynn – Dark Places
 6. Alice Hoffman – Het museum van zonderlinge zaken
 7. John Williams – Stoner
 8. Lauren Oliver – Delirium
 9. Barbara J. Zitwer – De dameszwemclub
 10. Jon Krakauer – Into the Wild

Stuk voor stuk allemaal boeken waar ik niet kon stoppen met lezen, behalve bij Stoner, daar was ik aan begonnen, maar duurde het een aantal maanden voor ik verder ging. De grote verrassingen uit de top 10 zijn voor mij het Museum van zonderlinge zaken. Ik nam het mee omdat het een sprinter was bij de bibliotheek, maar wist niet wat ik ervan zou vinden. De Dameszwemclub leende ik van een collega, wat een heerlijk boek was dat. Ik ontdekte dit jaar dat ik boeken over reizen ook interessant vind, vandaar dat ik Wild & Into The Wild heb gelezen. Wild heeft, zowel als boek als film, een enorme indruk gemaakt. Wellicht helpt het ook dat ik Wild las terwijl ik in IJsland was. Het motiveerde zo om meer te gaan reizen.

Favorieten

Beste boek van dit jaar: Cheryl Strayed – Wild

Slechtste boek van dit jaar: J. Lynn – Ijskoud & Eva Kelder – Het leek stiller dan het was

Beste serie: Delirium serie van Lauren Oliver

Favoriete genre dit jaar: Thrillers

Welk boek heb je gelezen wat je anders nooit zou lezen? Kom hier dat ik u kus, dankzij de Goodreads-groep waar ik in zit met de meiden van Gewoon een Boek

Meest tegenvallende boek van dit jaar: Lewis Caroll – De avonturen van Alice in Wonderland & in Spiegelland

Grootste meevaller van het jaar: Rainbow Rowell – Attachments

Het hardst gehuild bij: Petra van Rij – Gisteren was alles nog goed

Het dit-boek-vraagt-om-meer van dit jaar: Alles van Rosamund Lupton

De blij-dat-ik-dit-boek-eindelijk-heb-gelezen van dit jaar: Jon Krakauer – Into the Wild

Dit boek wil ik volgend jaar echt gaan lezen: Jandy Nelson –  Ik geef je de zon

Het meest gelezen van: Arnaldur Indriðason, een IJslandse schrijver, hoe kan het ook anders. En Tess Gerritsen heb ik ook weer 3 boeken van gelezen.

Dit boek heb ik nog niet genoemd, maar is me wel bijgebleven: Emma Healey – Elizabeth is Missing

Mijn aanraders van het jaar: Wild, Zusje, Vincent

 

Ik ben benieuwd wat jou top 10 van dit jaar was. Welk boek heb jij dit jaar gelezen dat je echt zal aanraden!

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
3 IJslandse series op Netflix
Wat is vrijheid voor jou?
Wat heb je nodig om te beginnen met suppen?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?5 Reacties

 1. Liliane

  60 boeken? Dat vind ik best wel een hele prestatie. Haal dat bij lange na niet haha. Misschien wel als ik alle artikelen die ik lees aan elkaar plak en er boeken van maak 😉

  Antwoord
  • Veerlez

   haha wellicht is dat een oplossing! 🙂 Ik moet zeggen dat dit jaar lezen echt een manier van ontspannen voor me was, veel meer dan afgelopen jaren. Maar ik denk niet dat er ooit nog een jaar is dat ik zoveel zal lezen 🙂

   Antwoord
 2. Jessica

  Mooi lijstje! Zelf weinig van gelezen, dus jouw top 10 en mijn top 10 (komt morgen online) zijn een wereld van verschil haha. De Delirium trilogie heb ik al in de kast staan, maar wil hem nog erg graag lezen. Leuk om te zien dat jij daar zo van genoten hebt 😀

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik ben benieuwd naar jou lijstje! En ik kan voorspellen dat Delirium dan volgend jaar op je lijstje komt te staan 😉

   Antwoord
 3. Northflix

  Ik ben een boekenwurm, maar van jou lijstje heb ik niets gelezen!

  Antwoord

Laat een reactie achter