9 boeken voor een betere money mindset

door | nov 28, 2019 | Boeken, Money, Ontwikkeling | 0 Reacties

9 boeken voor een betere money mindset

Geld blijft een lastig onderwerp om over te praten en toch gaat dit hele artikel over je money mindset. Ik leg uit wat een money mindset is, wat je er aan kan doen en welke boeken je kunt lezen om je money mindset te veranderen.

Wat is Money Mindset

Heel simpel gezegd is jouw money mindset, de manier hoe je naar je geld kijkt en hoe je er daardoor mee om gaat. Veel mensen zijn zich niet een bewust dat ze een beeld van geld hebben en daarmee ook zo met geld om gaan.

Wanneer jij bijvoorbeeld altijd zegt dat je niet genoeg maand overhoudt aan het eind van je geld, of je geen geld hebt, dan heb je een negatieve money mindset.

Waar komt je mindset vandaan?

Je krijgt je mindset eigenlijk al vanaf kinds af aan mee. Hoe je ouders of vrienden met geld omgaan, zal enorm veel impact hebben op de manier hoe jij later met geld om gaat. Als je vroeger een nieuw speeltje wilde en vroeg of je dat mocht hebben, dan zou het antwoord ‘daar hebben we geen geld voor’ ervoor kunnen zeggen dat jij nu naar geld kijkt alsof je het nooit genoeg hebt.

Als wij vroeger met scouting boodschappen gingen doen, dan kochten we altijd het allergoedkoopste mogelijk. Het is heel leuk om een goeie koopjesjager te zijn, maar het verteld ook dat je geen geld over hebt voor goede producten voor jezelf.

Wat doet deze mindset dan?

Het is heel leuk hoor, je gedachten over geld, maar hoe beïnvloed dit dan je leven? Wat voor een effecten heeft het? En wat kan je er aan doen?

Het werkt met het principe van de Law of Attraction. Je trekt aan waar je op focust. Door je aandacht ergens op te richten, krijg je het. Dit werkt zowel met positieve als negatieve gedachten en ook met bewuste en onbewuste gedachten.

Wanneer jij bewust of onbewust denkt of zegt dat je geen geld hebt, zal deze geldschaarste in je leven blijven. Wanneer jij denkt dat je alleen geld kan verdienen door hard te werken, zal je altijd te hard werken en niet tevreden zijn met het geld dat je verdiend.

De kracht zit erin om positief te kijken naar geld, zie wat het je oplevert. Ik schrijf dit terwijl ik op Gran Canaria zit, wie had dat ooit gedacht? In mijn ogen was Gran Canaria een lange tijd een vakantiebestemming waar je heen ging als je veel geld had. Door mijzelf deze vakantiebestemming te gunnen, werd het realiteit. Ik had het geld er voor over en ik geloof dat het geld dat ik uitgeef, weer bij mij terug komt.

Dit is een mindset die ik heb geleerd uit de volgende boeken.

9 boeken voor een betere geld mindset

Think and grow Rich – Napoleon Hill

Think and grow roch
Dit boek heeft voor mij een enorme verandering in gang gezet. Het heeft voor mij zoveel veranderd in mijn manier van denken. Het gaat over de Law of Attraction en zoveel meer!

You are a badass at making money – Jen Sincero

You are a badass at making money - Jen Sincero
Dit boek leest zo makkelijk weg, net als de ‘gewone’ you are a badass. Jen Sincero heeft een fijne schrijfstijl en alles wat ze zegt voelt zo logisch. Ik denkdat dit een heerlijk boek is om je money mindset journey mee te beginnen.

Unleash Your Inner Money Babe -Kathrin Zenkina

Unleash Your Inner Money Babe
Door Kathrin werd ik pas écht serieus met dit onderwerp. Ze heeft een podcast met een challenge waarin ze je meeneemt om elke dag een opdracht te doen en zo langzaamaan je mindset te veranderen. Het voelt soms wat over de top en Amerikaans, maar ik geloof wel echt dat het werkt!

4-hour workweek – Timothy Ferriss

The 4-hour workweek
Dit boek heeft in mijn geval vooral bijgedragen om af te komen van het beeld dat je tijd moet worden omgezet in geld. Dat is toch een achterhaald principe?

Money Master The Game – Tony Robbins

Money Master The Game
Tony Robbins mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Als iemand baanbrekend is in het werk van de Law of Attraction dan is het Tony wel. Eerlijk ben ik al een tijdje bezig in dit boek, het is nogal een dik boek. Ik zou aanraden om zijn podcast te luisteren of zijn documentaire op Netflix te kijken

Miracle Morning Millionaires – Hal Elrod

Miracle Morning Millionaires
Dat Hal Elrod met zijn Miracle Morning veel effect op mijn leven heeft gehad, mocht op dit blog wel duidelijk zijn. Er zijn zoveel artikelen over dat onderwerp verschenen op mijn blog. Heerlijk vond ik het dan ook toen ik er achter kwam dat hij ook een boek over geld heeft geschreven.

The Big Leap – Gay Hendricks

The Big Leap
Wanneer je mensen vraagt hun favoriete boek over dit onderwerp op te noemen, dan staat dit boek vaak hoog in het lijstje. Eerlijk heb ik hem nog niet gelezen, maar ik ben er zo benieuwd naar! Hoge verwachtingen.

Get Rich, Lucky Bitch! – Denise Duffield-Thomas

Get Rich, Lucky Bitch!
Dit boek gaat vooral over het opheffen van de blokkades die je hebt bij geld. Dat is een goed onderwerp om mee te beginnen.

I Will Teach You to Be Rich – Ramit Sethi

I Will Teach You to Be Rich

Wil je meer boeken over dit onderwerp lezen? Hier vind je mijn hele lijst met 25+ boeken over dit onderwerp!

Ik hoop dat met de voorbeelden het duidelijk is waarom je aan je money mindset moet werken en wat kleine voorbeelden zijn wat je er aan kan doen. Deze boeken helpen je nog beter op weg en ik hoop dan ook dat je ze zult gaan lezen!

Pin het om later nogmaals te lezen

Het is belangrijk dat je weet wat je gedachten zijn over geld en wat je money mindset is. Hier vind je 9 boeken om je money mindset te veranderen. #moneymindset #money #geld #mindset

Als je meer wilt leren over dit onderwerp. Willemijn Welten geeft voor de laatste keer in deze vorm de cursus Moneyfesteren kun je leren. Hierin leer je in verschillende modules alles over je money mindset. Bekijk gauw de cursus site via onderstaande link.

De laatste cursus begint op 24 augustus 2020

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar
Ik ga de Camino de Santiago lopen
15x gekke feitjes
The Miracle Morning

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ik blijf nog even! - […] bijna voor gezorgd dat ik met een verdrietig gevoel in het vliegtuig zou stappen. Dat is geen goede money…
  2. Mijn favorieten van 2019 - […] ik tegen toen ik wilde werken aan mijn money mindset, zoals ik ook vertelde in mijn artikelen over money…
  3. Boekentips voor groei - […] zullen beperken. Ik lees dan ook graag boeken over je money mindset. Hier maakte ik al eerder een artikel…
  4. 5 tips om nu in actie te komen - […] Zorg dat je genoeg geïnspireerd wordt om je droom ook daadwerkelijk uit te gaan voeren. Toen ik als digital…

Laat een reactie achter