7x Digital nomad boeken

door | dec 17, 2019 | Boeken, Digital Nomad | 0 Reacties

Dit zijn de beste digital nomad boeken. Alles waar je aan wilt denken als je digital nomad wilt worden.

Wanneer je een digital nomad wilt worden, is het belangrijk om je alvast in te lezen over dit onderwerp. Er bestaan natuurlijk honderden blogs over het nomade bestaan, maar er zijn ook een aantal digital nomad boeken. Hier is dan ook een lijst met welke 7 boeken een echte must read zijn! Neem snel een kijkje in deze lijst met 7 digital nomad boeken.

Wat is een digital nomad?

De meningen zijn verdeeld over wat een digital nomad precies is. Als digital nomad ben je locatieonafhankelijk aan het werk via het internet. Je kan een digital nomad zijn die zich elke week ergens anders vestigd, maar ook dat je om de zoveel maanden verkast.

Ik zie mijzelf gedeeltelijk als nomade en deels als digital nomad. Ik leef een aantal maanden per jaar in Nederland om festivals te organiseren. Aangezien ik geen vaste basis in Nederland heb, leef ik dan als nomade. De maanden dat ik niet in Nederland ben, leef ik grotendeels als digitale nomade. In die maanden focus ik mij op het publiceren van blogs en geld verdienen met affiliate marketing via Pinterest.

Digital Nomads – Esther Jacobs

Digital Nomads - Esther Jacobs

Voor mij is dit hét boek dat je moet lezen wanneer je een digital nomad wilt worden. Het geeft handige tips over alle aspecten van het nomadschap. Namelijk hoe je geld kan verdienen, welke problemen je tegen aan kan lopen, waar je over na moet denken als je je nergens inschrijft. Het boek staat vol handige tips en praktische handvatten. Een must read voor iedereen die een digital nomad wilt worden of al is. Er is zoveel te leren uit dit boek! Het word dan ook wel gezien als de Digital Nomad Bijbel.


Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

Een werkweek van 4 uur - Timothy Ferriss

Toen dit boek in 2009 uitkwam, werden veel mensen geprikkeld met het 4 urige werkweek begrip. Het niet van 9 tot 5 hoeven te werken heeft veel mensen hun ogen geopend en word ook gezien als het beginpunt van het digital nomad tijdperk.


Suitcase entrepreneur – Natalie Sisson

Suitcase entrepreneur - Natalie Sisson

Natalie vertrok uit Nieuw Zeeland in 2006 en begon toen uit haar koffer te leven. Ze heeft toen deze bestseller geschreven en heeft nu een locatieonafhankelijke online business en verdiend daar een six-figure inkomen mee. Ze is hiermee een groot voorbeeld voor de digital nomad community.


The $100 Startup – Chris Guillebeau

The $100 Startup - Chris Guillebeau

Chris heeft voor zijn 35e verjaardag alle landen op de wereld bezocht, alle 193! Hij heeft zijn levensstijl in een bedrijf omgezet en heeft daar dit boek over geschreven. Zijn verhaal en zijn reisblog hebben ervoor gezorgd dat hij nu de World Domincation Summit organiseert. Dit boek is een inspirerend succesverhaal over hoe je geld kan verdienen met doen waar je van geniet! Het is een mooi inkijkje hoe je jouw eigen bedrijf kunt starten met een klein budget. Een succesvol bedrijf starten hoeft geen geld te kosten.


Handboek voor wereldburgers – Esther Jacobs

Esther leeft al jaren als digital nomad, sterker nog, ze leeft zonder vaste basis. Het Nederlandse systeem snapte niks van haar reizende bestaan en de gemeente heeft haar uitgeschreven, terwijl ze een eigen huis en bedrijf had. Die ervaring is de basis geweest voor dit boek. Dit handboek staat vol handige tips en dingen om rekening mee te houden wanneer je het nomadschap overweegt.


Verlangen naar minder – Jelle Derckx

Verlangen naar minder - Jelle Derckx

Dit boek is Jelle zijn reis naar het minimalisme. Het begon allemaal tijdens zijn wereldreis. Zijn reis naar een bewuster leven heeft veel raakvlakken met het digital nomad bestaan.


Passport to Freedom – Garry Davis

Passport to Freedom - Garry Davis

Garry David is de eerste wereldburger in de wereld. In 1948 zei hij zijn Amerikaanse passpoort op en benoemde zichzelf tot een wereldburger. Hij is de voorloper van het digital nomadschap. Het is een inspirerend verhaal over zijn reis en zit bomvol praktische tips.

Ben jij van plan om deze digital nomad boeken te gaan lezen? Heb jij meer tips voor boeken over dit onderwerp?

Pin it

Wanneer je een digital nomad wilt worden, is het belangrijk om je alvast in te lezen over dit onderwerp. Lees deze 7 digital nomad boeken! #digitalnomad #nomadness

Zit het boek dat je wilt lezen er niet bij? Neem dan gauw een kijkje in mijn kit, daar staan ook nog veel meer engelstalige digital nomad boeken tussen!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Het verhaal van een vleesboom
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?
Schildersezel
Weekoverzicht #33: Ik vertrek.. Slovenië
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mijn favorieten van 2019 - […] Nomads – Esther Jacobs. Dat dit boek hoog in mijn lijstje stond, zou na mijn Digital Nomad boeken lijstje…
  2. Boekentips voor groei - […] een aantal boeken die mij daartoe hebben geïnspireerd en me hebben geholpen. Ik maakte al eerder een lijstje met…
  3. Digital nomad worden in tijd van corona - […] meer boeken te lezen over een digital nomad worden of al leven als digital nomad. Ik heb al eerder…
  4. 5 tips om nu in actie te komen - […] gaan voeren. Toen ik als digital nomad wilde gaan werken, ben ik heel veel boeken gaan lezen over het…

Laat een reactie achter