5 Boeken over wandeltochten

door | jun 1, 2022 | Boeken, wandelen | 0 Reacties

5 Boeken over wandeltochten

Soms heb je van die boeken waarin je totaal verdwijnt, waarbij je niet wilt stoppen met lezen. Voor mij zijn dat boeken over wandeltochten. Elke keer wil ik het boek meteen nog een keer lezen of meer van dat soort boeken vinden. Ik wist niet waar ik deze lijstjes kon vinden, dus elke keer was het wachten tot ik meer van dit soort boeken vond. Daarom is hier mijn lijstje met 5 favoriete boeken over wandeltochten.

De pelgrimstocht naar Santiago – Paulo Coelho

In één van mijn tijdelijke appartementen in Las Palmas, stonden er een aantal Paolo Coelho boeken. Dit was het moment om eindelijk een boek van hem te lezen. The Alchemist stond er niet tussen, dus ik besloot om voor The Pelgrimage te gaan. Dat was de beste keuze die ik kon maken, want het zorgde voor de droom om een lange tocht te gaan lopen. De Camino de Santiago de Compostella leek me wat te veel van het goeie, dus ik besloot dat ik de Camino de Santiago de Gran Canaria zou gaan lopen. Zo gezegd, zo gedaan. In april 2022 liep ik de 70km ovet het eiland.

Maar goed, terug naar het boek. Het verteld Paulo Coelho s eigen ervaring van het lopen van de Camino de Santiago. Dit is het eerste boek dat hij uitbracht. Zijn populaire boek De Alchemist bracht hij een jaar later uit en gaat ook over een lange wandeltocht.

Wild – Cheryl Strayed

Dit is waarschijnlijk het bekendste boek wat in dit rijtje staat, aangezien er ook een film gemaakt is van dit boek. In de film speelt Reese Witherspoon de hoofdrol. Eigenlijk kan ik me niet herinneren of ik het boek eerder las dan ik de film zag. (Al zal ik dat wel kunnen opzoeken op dit blog, aangezien ik lijstjes heb van welke boeken en films ik zag en las per jaar.) Dit boek las ik voor het eerst toen ik in 2015 op IJsland was. Wederom een boek en een plek die inspireren om meer reizen te gaan maken.

Wild vertelt het autobiografische verhaal van Cheryl Strayed en hoe haar drugsverslaving ertoe leidde dat ze de Pacific Crest Trail (PCT) ging lopen. De PCT loopt langs de Westkust van Amerika van Mexico naar Canada.

Lange wandeltochten

Mijn leven in de wildernis – Miriam Lancewood

Het verhaal van Miriam Lancewood leerde ik kennen bij een herhaling van een aflevering van Floortje naar het einde van de wereld uit 2016. Toen ik dit zag, had Miriam Lancewood al een boek geschreven, wat ik gelukkig ook snel kon lezen. Miriam is een Nederlandse die tijdens het reizen verliefd werd op de Nieuw-Zeelander. Samen trokken ze door de hoogste bergen in de Himalaya en leefden maandenlang in de wildernis. Over haar ervaringen heeft ze een boek geschreven. Naast het boek leven in de wildernis, heeft ze ook het boek Liefde in de Wildernis (Wild at Heart in het Engels) geschreven.

Dit boek las ik toen ik begin 2020 op Gran Canaria was. Ik kreeg meteen heel veel zin om tochten te lopen en voor langere tijd op reis te gaan. Helaas kon het niet omdat de verplichtingen in Nederland riepen.

Fulltime avonturier – Tamar Valkenier

Ik leerde Tamar Valkenier ook kennen door een aflevering van Floortje Dessing. In het programma Terug naar het einde van de wereld ging Floortje op bezoek bij Miriam Lancewood die toen, in 2019, samen met Tamar Valkenier op expeditie. Ze trokken 2,5e maand door het hoge alpine gebied van het Zuider eiland Nieuw Zeeland. Ze leefden van het land door wild te schieten en vis te vangen.

Tamar is een avonturier at heart. Ze besloot per fiets Nederland te verlaten en ging de hele wereld over. Delen met de fiets, deels wandelend. Ze heeft met een hond, paard, en een kameel 4 maanden de Altai Mountains doorgetrokken. Dit is zeker een verhaal wat ervoor zal zorgen dat je niet meer stil in Nederland wil zitten.

Kamperen en Wandelen

Camino – Graeme Simsion & Anne Buist

Wanneer je The Rosie Project van Graeme Simsion hebt gelezen, dan weet je dat elk boek wat hij schrijft fantastisch moet zijn, zo ook dit boek. Recentelijk las ik dit boek, een paar weken na mijn maand vol meerdaagse wandeltochten. Het vertelt het verhaal van twee personen, Martin en Zoë, vanuit beide perspectieven. Ze lopen de Camino en vertellen hun eigen verhaal.

Waar de andere boeken zich of in de wildernis afspellen, of zich afspeelden voordat de mobiele telefoon er was, is dit echt een boek uit deze tijd. Het laat zien aan welke spullen je moet denken, dat je afhankelijk kan zijn van je telefoon en GPS, dat je je overnachtingen van te voren moet regelen en hoe het is om deel uit te maken van een camino familie.

Bij het lezen van dit boek, had ik voor het eerst het gevoel dat mijn eigen levensstijl in een boek omschreven werd. Ondanks dat ik zelf nooit eerder echt zo een lange afstandtocht met meerdere lopers op het pad heb meegemaakt, herken ik dat gevoel wel van mijn Balkantochten en mijn tijd op Gran Canaria. Je ontmoet mensen vluchtig, maar krijgt toch een sterke band omdat je samen een ervaring hebt.Heb jij boeken gelezen die op deze lijst staan? Wat vond je er van? Of vind je dat er boeken ontbreken op deze lijst? Laat het me vooral weten in de comments.

Je wilt misschien ook dit artikel lezen

52 boeken in een jaar lezen

6 Boeken die mijn leven hebben veranderd

Hoe kan je goedkoop veel lezen?

Boekentips voor persoonlijke groei

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Sinterklaas
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Geld verdienen met Pinterest
Begin een capsule wardrobe
Wat is een goede Pinterest Strategie?
10 manieren om online geld te verdienen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter