3 zelfhulpboeken die ik aanraad

Er zijn zoveel verschillende zelfhulpboeken, voor elk onderwerp is er wel een boek. Eenerzijds ben ik enorm fan van zelfhulpboeken, maar aan de andere kant weer totaal niet. Ik denk dat je zelfhulpboeken moet lezen om je wereld te verreiken en niet om problemen op te lossen. Hier vind je dan ook 3 zelfhulpboeken die mijn leven hebben beïnvloed.

Rhonda Byrne – The Secret

Eigenlijk stond ik niet heel positief tegenover The Secret, het leek me een nogal zweverige Amerikaanse bedoeling. Maar toen een vriend met wie ik vaak op dezelfde lijn zit het me aanraadde, toen leek het me toch wel wat. Ik had het boek al jaren geleden gekocht bij een kringloop. Maar uiteindelijk heb ik het nooit gelezen en dacht ik eigenlijk dat ik hem al had weg gegegeven, maar hij stond nog braaf in mijn kast. In 2 weken heb ik hem tijdens mijn miracle morning gelezen en wat is het een fijn boek. Tuurlijk, vaak is het over de top en Amerikaans, maar er zit een kern van waarheid in. De wet van aantrekkingskracht komt veelal aan bod en ook je mindset. Ik denk dat dit een goed boek was om mee te beginnen in mijn spirituele zoektocht naar mijzelf

Irene van Gent – Geluk in 8 koppen thee

Dit boek vaat over yoga en de verschillende stadia daarvan. Ik heb nog nooit yoga gedaan, maar door dit boek merk ik dat ik er zeker voor open sta. Het gaat ook zeker over mindfullness en een positieve mindset. Het boek is mooi vormgegeven, wat altijd een plus is. Het leert je over meditatie, maar het gaat verder dan dat. Het geeft ook tips om je huis te declutteren. Een leeg huis is een lege geest. Het is een boek, dat ondanks dat ik niet aan yoga doe, wel veel wijze lessen bezit en je tot een positiever mens maakt.

Hal Elrod – the Miracle Morning

Dat ik fan ben van The Miracle Morning hoef ik al niet meer te zeggen, ik heb er al verschillende posts aan gewijd. Het is voor mij meer dan een boek, het is een manier van leven. Deze manier van leven is in het leven geroepen door Hal Elrod, om hem uit een depressie te halen. En dat is meer dan gelukt. Hij is nu wel een positieviteits goeroe te noemen. Door elke dag met The Miracle Morning te beginnen, haal je een berg positiviteit in huis. Het mooie is dat het eigenlijk alle andere boeken die ik noem, samenbrengt. Je brengt al het geleerde opeens in praktijk.

Lees jij wel eens zelfhulpboeken?

Deze post bevat een affiliatelink.

9 thoughts to “3 zelfhulpboeken die ik aanraad”

  1. The secret vind ik nog steeds bleggh, maar de miracle morning kan ik begrijpen! Zelf ook eventjes gedaan en de qua tijden wel aangepast, langer bewegen, langer lezen, en de zweverige dingen 5 minuutjes. Ondertussen geef ik er wel mijn eigen draai aan, doen wat voor mij werkt. Maar qua leestip: lees Gretchen Rubin: the Happiness Project! Dat is op het moment echt mijn favoriet! Absolute aanrader 😉

    1. He Miriam, wat leuk! Ik denk ook dat het goed is om je eigen draai te geven aan de miracle morning. Ik geniet ervan om elke dag te hoepelen in plaats van te gaan hardlopen, dat scheelt ook een hoop in de tijd!
      Ik heb the happiness project als audioboek geluisterd, dat was ook heel fijn. Maar ik merk dat ik dat minder snel wil toepassen op mijn eigen leven, een heel jaar focussen op allerlei verschillende aspecten. Ik ben nu bezig in Think and Grow Rich, ook een fijn boek!

Laat een reactie achter