Utrecht creatief: Muurschilderingen


Heel Utrecht zit verstopt met mooie versiersels. In de afgelopen jaren zijn er aardig wat schilderingen en graffiti op muren verschenen en ook alweer verdwenen. Het mooiste voorbeeld daarvan is Kytopia wat is verdwenen, of de vogels op de Adelaarstraat. Er zijn genoeg pareltjes die verstopt zijn in de stad, hier dan ook een paar voorbeelden.


Lange de Oudenoord bij de Otterstraat zit deze mooie schildering, gemaakt door de Verfdokter. De Verfdokter heeft op meerdere plaatsen in Utrecht schilderingen gemaakt. Ook in de parkeergarage Springweg of bij het spoorwegmuseum.


Ook deze schildering in het Griftpark is gemaakt door de verfdokter.


Het huwelijks aanzoek aan de Herenweg is gemaakt door JanIsDeMan die zijn vriendin ten huwelijk vroeg. Het hele verhaal lees je hier.


Deze muurschildering in de Staatsliedenbuurt is ontstaan vanuit het project van Stichting Move.


“een straat in de zon, en vanuit een open raam, je lievelingsmuziek”
Tijdens een restauratie ergens tussen 1972-1978 is deze tekst ontdekt en gerestaureerd. Sindsdien is het een blijvend beeld van Utrecht en is het opgenomen in het Stadsarchief
Locatie: Wittevrouwensingel/St.Janshovenstraat


Deze maritieme muurschildering beving zich op de hoek van de Adelaarstraat en de Bemuurde Weerd. Eigenlijk vlakbij de molen. Helaas is er bij deze muurschildering een heleboel rotzooi al eroverheen gespoten.

Dit is een kleine collectie van wat je allemaal kan tegenkomen. Binnenkort zullen er meer volgen. Wat zijn plekken die volgens jou echt in dit rijtje thuis horen? Of in welke stad heb je nog meer van deze kunstwerken op straat?

7 thoughts to “Utrecht creatief: Muurschilderingen”

  1. Misschien lukt het nu wel (denk bugje in WP): ik wilde vertellen dat hier in Den Haag straatpoëzie is in mijn wijk, ook zoiets leuks! En dat het weer tijd wordt voor een dagje Utrecht binnenkort 😀 .

    1. Oewh wat leuk! Ik ben benieuwd, ik kom gauw naar de straatpoezie kijken! En als je in Utrecht ben, geef ik je een rondleiding langs alle muurschilderingen!

  2. Pingback: November goals

Laat een reactie achter