Spelletjes voor de Feestdagen

door | nov 27, 2014 | 2014 | 2 reacties


Ik ben een groot spelletjesfanaat en organiseer minimaal 2 spelletjesavonden per jaar. Ik heb een grote groep mensen om me heen die ook van spelletjes houden. Voor mijn verjaardag krijg ik aardig wat spelletjes. Hier dan ook een overzicht van welke spelletjes leuk zijn om te krijgen of te geven!

Qwirkle

Qwirkle is geen enkele keer hetzelfde. Je moet combinaties maken met kleuren. Er zijn 6 verschillende icoontjes en 6 verschillende kleuren. Door daar combinaties te maken van dezelfde kleur of vorm verdien je punten. Het is een heerlijk spel voor op een druilerige zondagochtend.
Qwirkle is voor 24,99 bij bol.com te koop

Regenwormen

Door middel van dobbelen moet je regenwormen verzamelen. Wie aan het eind de meeste regenwormen heeft verzameld heeft gewonnen, maar dat klinkt makkelijker dan het is. Dit spel is erg dynamisch, doordat je wormen van anderen kan stelen! Het spel werd lang geleden ook verkocht in een reiseditie, waardoor ik het spel vaak meeneem naar feestjes of festivals. Daaruit is ook mijn Regenwormen uitbreiding ontstaan.
Regenwormen is voor 12,99 te koop op bol.com

Boonanza

In dit spel moet je zoveel mogelijk geld verzamelen, dat krijg je door bonen te oogsten. Dit spel verloopt niet altijd zoals je het zelf wil. Je moet tactisch onderhandelen met je tegenstanders. Voor dit spel zijn ook verschillende uitbreidingsets te krijgen, waardoor echt geen enkel spel hetzelfde is.
Boonanza is voor 9,99 te krijgen op bol.com

Party Animals

Dit spel is werkelijk mijn favoriete spel ooit. Één voor één draait iedereen een kaart voor zich neer, wanneer 2 mensen hetzelfde dier op hun kaart hebben staan, dan is er een duel. Bij een duel moeten de mensen die dezelfde kaart hebben liggen, zo snel mogelijk het geluid maken van het dier dat op de kaart staat. Dat klinkt makkelijk, maar in de realiteit gaat dat vrij vaak mis. Je raakt verward door alle andere dieren die in het spel zijn of je voorgaande kaart. Of de ene speler maakt heel fanatiek een geluid terwijl de ander heel rustig is. Er zijn zoveel verschillende manieren waarop het dierengeluid gemaakt kan worden. Het is een hilarisch spel, ik neem het vaak mee naar feestjes. De sfeer wordt zoveel losser wanneer dit spel een keer gespeeld is. Ik heb het in de afgelopen jaren zovaak gespeeld, waardoor we een eigen versie hebben gemaakt waarin andere en moeilijkere dieren voor komen, daarover lees je hier
Party Animals is voor 11,99 te krijgen op bol.com

Zitten er spelletjes bij die je kent? Zou jij deze spelletjes kopen of geven? Of welk spel mis je hier tussen?

Deze post bevat een affiliatelink.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
3 IJslandse series op Netflix
Geld verdienen met Pinterest
Habit Tracker + printable

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?2 Reacties

 1. Anne

  Ah leuk! Die laatste heb ik één keer gedaan met veel te veel wijn op, hilarisch spel 😀

  Antwoord
  • Veerlez

   Hoe meer drank er in het spel is, hoe grappiger het is! 🙂

   Antwoord

Laat een reactie achter