November goals

door | nov 28, 2014 | 2014, Doelen | 6 reacties

foto
In navolging van verschillende bloggers, begon ik in November met het stellen van doelen per maand. Hier lees je de doelen en wat ik ermee gedaan heb deze maand

Een dag niks plannen
Dat ging me verdomd goed af. Het 3de weekend van november had ik eindelijk een lang weekend vrij. Ik werk eigenlijk maar 3 dagen in de week. Maar in november werkte ik eigenlijk meer vrijdagen dan dat ik vrij was. Ik werkte zelfs een zaterdag. Door de ingekorte weekenden was het wat lastiger om niks te plannen. Maar in dat 3de weekend had ik opeens 4 dagen achter elkaar vrij, waardoor niks plannen helemaal goed kwam. De eerste dag besteedde ik aan al mijn series kijken, de tweede dag werkte ik een dagje aan de blog. De derde dag keek ik vier films (Matisse, Pak van mijn hart, Valentines Day, the Descendants) en de vierde dag besloot ik door Utrecht te gaan wandelen om alle mooie muurschilderingen op de foto te zetten, wat resulteerde in dit. Een heerlijk weekend niks doen, zonder vaste plannen van te voren te maken.

Een weekend offline zijn
Dit doel bleek lastiger te zijn dan ik had verwacht. Mijn weken in november waren veel drukker dan ik had verwacht, waardoor ik in de weekenden juist aan mijn blog wilde werken. Dat gaat nogal lastig wanneer je offline wilt zijn. Een weekend waarin ik iets meer de ruimte had om offline te zijn, kwam er een vriendinnetje waar ik nog mee moest afspreken via whatsapp en moest ik werken. Dit maakte het wel wat lastiger om dit doel te behalen. Misschien dat ik dit doel maar aanpassen aan een dag niet mijn laptop gebruiken. Daardoor mis ik ook niet de communicatie met vrienden. Het doel gaat erom dat ik niet hele dagen niks zit te doen achter de laptop. Al vind ik het ook wel een voordeel om niet in de bus te zitten en constant mijn telefoon in mijn hand te hebben. Dus ik pas de regels aan en ga met deze nieuwe regels dit komende weekend in. Ik ben benieuwd.

‘s Avonds lekker een boek lezen
Vaak gebruik ik mijn avonden om alle series te kijken die ik volg, waardoor er weinig tijd overblijft om een boek te lezen. Toch heb ik wel gelezen. De hele maand lees ik al kleine stukjes uit het boek De Kracht van Kwetsbaarheid van Brene Brown. Elke keer als ik daar een stukje uit lees, ben ik weer geprikkeld om na te denken over hoe het leven in elkaar steekt en hoe ik mijzelf wil ontwikkelen. Maar het in stukjes lezen van een boek was niet wat ik met dit doel bedoelde. Ik wilde deze maand helemaal verdwijnen in een boek. Als ik eenmaal begin met het lezen van een boek, dan kan ik niet meer stoppen. In het verleden is het vaak voorgekomen dat ik doorlees tot het boek helemaal uit is. Dit keer was ik gelukkiger verstandiger. Ik was bij mijn ouders en besloot om lekker vroeg met een boek in bed te kruipen. Ik had Het Rosie Project als ebook geleend van de Bibliotheek. Ik begon met het boek op zondagavond en maandagavond was het uit.
Wat is dat boek heerlijk geschreven, het neemt je helemaal mee in de denkwereld van Don Tillman.
Ik was zo hooked on dit boek, dat ik zelfs in de bus aan het lezen was en dat doe ik nooit, uit angst dat ik mijn halte voorbij lees.
Het Rosie Project van Graeme Simsion is voor 10 euro te koop op bol.com

Een dagje in mijn atelier gaan werken
Toen ik dit stukje ging schrijven, had ik dit doel per ongeluk express al verwijderd, ik had een vermoeden dat ik het niet zal gaan halen. Mijn planning voelde verstikkend, op alle dagen leek wel al een activiteit te staan (toch vertel ik net over een weekend van 4 dagen). Met op elke dag een verplichting, heb ik het gevoel dat ik geen ruimte heb voor creativiteit. Doordat ik deze maand veel meer uren werk dan ik gebruikelijk doe, besloten we afgelopen week op werk spontaan dat ik de volgende dag vrij kon nemen. Waardoor ik opeens een dag lang niks gepland had. Het was een woensdag die vrij was, wat ook de vrije dag van mijn moeder was. Ik belde haar meteen en zo spraken we af om samen naar ons atelier te gaan. Het was een heerlijke dag. Had ik maar meer vrije dagen om in mijn atelier te besteden.


Een nacht gaan dansen
Door mijn drukke agenda deze maand, werd het niet een nacht dansen zoals ik het verwacht had. Maar ik heb wel gedanst! Afgelopen week was ik op maandagavond naar het concert van Clean Bandit, je weet wel, van Rather Be. Het concert was om half 11 afgelopen en we deden nog even een drankje na afloop. Meestal na een concert, vooral op een maandagavond, gaat de achtergrond muziek aan en drinken mensen één drankje en gaan ze weg. Maar nu stond de muziek iets harder dan normaal, waardoor we lekker konden dansen. Wie verwacht dat op een maandagavond?

Ik vond deze doelen uiteindelijk nog best lastig, het offline zijn en het dansen waren toch lastiger dan ik had verwacht. Ik ga komende dagen nadenken over welke doelen ik meeneem naar December en welke doelen ik erbij ga zetten.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Suppoort

Suppoort Veerle

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
3 IJslandse series op Netflix
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De Beste tips om te Ontspullen
Geld verdienen met Pinterest

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Op dit moment lees ik

Other Language?6 Reacties

 1. Sylvia Kuijsten

  Oew, dat is ook wel een erg fijn lijstje! Haha, dat ‘in mijn atelier werken’ klinkt tof 😉

  Antwoord
 2. Lieke

  Wat gaaf dat je een eigen atelier hebt D: Het Rosie Project lijkt me ook wel een leuk boek om te lezen :3

  Antwoord
  • Veerlez

   Het is zeker een leuk boek! Ik zag hem gisteren ook liggen bij de Top 10 cadeautips! Dus ook een aanrader om cadeau te doen!

   Antwoord
 3. Sas

  Wat een tof artikel om te lezen!

  Antwoord
 4. Anne

  Wow, je hebt echt al veel dingen gedaan 🙂 Ik neem me altijd vanalles voor, maar dat komt er echt nooit van. Ben je nou ook nog gaan hardlopen? 😉

  Antwoord
  • Veerlez

   Haha nee, na die ene keer is het er niet meer van gekomen, ik zat zo erg met mijn astma dat even alles teveel was. Ik wil ook het liefste overdag lopen en niet door het donker, en dat was met mijn werk niet helemaal te combineren. Ik ga proberen om sporadisch in het weekend te lopen en vanaf maart weer gewoon lekker vaak, dan is het tenslotte al weer veel minder donker buiten! 🙂

   Antwoord

Laat een reactie achter