Ik ben geen keukenprinses. Ik kan nog net een ei bakken, maar verder gaat mijn kennis echt niet. Ik hou er niet van om te koken, elke minuut in de keuken is voor mij eigenlijk één te veel. Mijn culinaire hoogstandje is een tosti met appel en kaneel, maar eigenlijk liever nog met cheddar (want dat is minder moeite, geen appel snijden!). Oké, ik overdrijf nu wel een beetje. Want een beetje koken kan ik best. Ik maak – al zeg ik het zelf – een killer risotto. En ook mijn lasagne met banaan mag er best wezen (wees nou eerlijk, alles is lekkerder met banaan!) Ik kan ook nog net tiramisu maken en verder gaat mijn kennis écht niet.
Als ik ga koken, doe ik dat het liefste op gevoel. Want recepten lezen, daar gaat het mis. Ik ben te eigenwijs, het is eigenlijk net als wanneer ik met TomTom auto rij. Ik doe alles toch wel op mijn eigen manier. En dan gaan dingen natuurlijk sneller mis. Dus ik ben iemand die voorheen altijd naar de opwarmmaaltijden en makkelijke dingen greep. Een zak voorgesneden groentes kost natuurlijk veel minder werk dan al je groente apart snijden. Een vriend van me had de oplossing.
Wel te verstaan, bovenstaand messenset. Lekker kleurrijk van Royal Koch, hier te koop voor 15 euro! Prima als je bedenkt dat die investering mij opeens in de keuken krijgt. Tegenwoordig snij ik dus al mijn groente zelf en begin ik het bijna leuk te vinden om in de keuken te staan. Langzaam aan begin ik nu ook recepten in de gaten te houden.
Afgelopen week zat ik lekker rustig rond te snuffelen op een paar blogs die ik volg en toen kwam ik op de blog van Shifra. In deze post stond een magnetron recept voor Brownie. Dat heb ik dan ook meteen gemaakt.
Recept?
2 el bloem, 2 el suiker, 2 el cacao, snufje zout, 3 el water, 2 el zonnebloemolie.
1 minuut in de magnetron, dat kan zelfs deze keukenstumpert.
0 reacties