Beste films van 2014

Into the Storm, Afbeelding van IMDB

Aan het eind van het jaar vind ik het altijd heerlijk om met jaarlijstjes te komen. Vorig jaar maakte ik een lijstje met de beste films van 2013 en het leek me leuk dat ook voor 2014 te doen! Ik haalde mijn Movie Challenge helaas niet, maar ondanks dat heb ik wel een aantal hele mooie films gezien. Deze deel ik dan ook graag met jullie.

Beste films uit 2014

 1. Into the Storm
 2. The Lego Movie
 3. The 100-year-old Man Who Climbed Out the Window
 4. Begin Again
 5. Guardians of the Galaxy
 6. The Penguins of Madagascar
 7. Veronica Mars
 8. Gone Girl
 9. Divergent
 10. The Other Woman

Bij het samenstellen van deze lijst valt het op dat al mijn genre voorkeuren er in voorkomen, animatie, muziek, superhelden en humor. Het blijft wel lastig om daarin een verdeling te maken, want elke film wint wel weer in zijn genre. Voor ik dit lijstje ging maken, wist ik al dat Into the Storm hoe dan ook op 1 zal staan! Die hele film was echt een rollercoaster. Stormchasers, verschillende verhaallijnen aanvoelend als een documentaire. Hoe dan ook geweldig. Op nummer 2 moest wel The Lego Movie staan, want die film was zo awesome. Het liedje Everything is Awesome werd een beetje de themesong voor 2014. Als je van films met humor houdt, dan moet je echt The 100-year-old Man Who Climbed Out the Window, The Penguins of Madagascar & The Other Woman kijken, ik heb echt zitten schaterlachen in de bioscoop. Veronica Mars moest gewoon in deze lijst, omdat ik echt een onwijze fangirl ben. Ik geloof dat ik de film wel 4 keer gezien heb! Begin Again is een heerlijke feel-good-movie met een fijne soundtrack! En Divergent en Gone Girl, ja, daar hoef ik toch eigenlijk niks meer over te zeggen?

Beste films gezien in 2014

 1. Dallas Buyers Club (2013)
 2. Mandela: Long walk to Freedom (2013)
 3. Frozen (2013)
 4. 12 Years a Slave (2013)
 5. 50/50 (2011)
 6. Parkland (2013)
 7. Nebraska (2013)
 8. State of Play (2009)
 9. Pitch Perfect (2012)
 10. Star Trek Into Darkness (2013)

Ook nog een lijstje met films die ik dit jaar zag, maar niet dit jaar uitgekomen zijn. Eerlijk, sommige films had ik wel al eerder gezien (Frozen, Pitch Perfect en Star Trek) maar die blijven gewoon zo geweldig dat ik ze wel moest noemen. Voor de rest zijn het voornamelijk indrukwekkende verhalen.

Welke films vind jij missen in mijn lijstjes? En welke film was voor jou de beste film van 2014?

6 thoughts to “Beste films van 2014”

 1. Pingback: December doelen

Laat een reactie achter