TCS Amsterdam Marathon 8K

Vorige week was het dan zo ver, ik liep mee met de TCS Amsterdam Marathon! Weliswaar liep ik de 8 kilometer, maar wat een prestatie is dat voor mij! Ik had in het verleden eigenlijk nog nauwelijks 5k gelopen, laat staan 8! Tijdens de Singelloop 3 weken daarvoor, liep ik voor het eerst 5km aan één gesloten. Ik deed er toen 33 minuten over. Ik hield mijn hard vast voor de 8km, want eerlijk, ik had niet heel veel gelopen in de tussengelegen weken. Sterker nog, 1 keer per week was veel! Maar net als bij de Singelloop, ging ik vol goede moed erheen. Ik had er meteen een leuk weekendje van gemaakt. Ik had mijn racefiets meegenomen naar Amsterdam, was even wezen winkelen bij de Nike Outlet Store en bij mijn oma op bezoek gegaan. En vervolgens in mijn oma’s leegstaande huis gelogeerd. Het huis is praktisch leeg, er staat een bed en een bank en dat is het ongeveer. Ik had mijn laptop meegenomen en heb de hele avond series gekeken. Vroeg naar bed en de volgende ochtend vroeg op, want om 10.10 moesten we al starten! Ik werd rustig wakker, dronk mijn kopje koffie en at een banaan. Ik pakte mijn racefiets en ging fietsen richting het stadion. De weg wist ik niet helemaal, maar met Google Maps in mijn oren kwam dat bijna helemaal goed. Dat was een ontdekking, fietsen met je fijne muziek en dan gewoon de route die gezegd werd. Maar 1 keer was google maps me kwijt, en moest ik toch met de telefoon in de hand fietsen. Maar goed, ik was op tijd daar, vond mijn gezelschap in een handomdraai. Nog even een plaspauze en onze spullen droppen bij een afgiftepunt en op zoek naar het startvak!

Wat was alles daar goed geregeld, het was overzichtelijk ondanks de drukte en het verliep eigenlijk allemaal op rolletjes. Behalve het starten dan, maar dat is ook wel logisch. We deden er 10 minuten over om over de start te komen! Maar goed, dat moet de pret niet drukken. Die drukte, die was eigenlijk overal wel. Ik heb me tijdens het lopen best geïrriteerd aan mensen die uit het niets opeens stoppen met lopen, om te wandelen of om stil te staan. Het links rennen, rechts wandelen principe was helaas niet helemaal duidelijk voor iedereen. Maar ondanks dat heb ik toch prima gelopen. Het was een mooie route door Amsterdam. Door het Vondelpark, onder het Rijksmuseum, genoeg bekijks dus. Het was voor mij ook een route langs allerlei (oud)huizen van familieleden, dus het was genieten. Wat betreft het lopen, ik heb voorzichtig aan gedaan. Ik heb de eerste 5km gerend, toen heb ik toch even 2 minuten gewandeld omdat ik bang was over mijn grenzen heen te gaan.Ik vind het toch belangrijker dat ik voorzichtig doe, dan dat ik een nieuw record verstig. Al moet ik zeggen dat het sowieso een record zou zijn, dus wat dat betreft zat ik wel goed. Ik had één keer eerder 7,5 km gelopen, van mijn eigen naar mijn ouders huis. Uiteindelijk heb ik de 8km in 55 minuten uitgelopen! En daar ben ik best trots op! Ik heb het volgehouden, zonder echte training!

En nu moet het training gewoon door gaan, want in december staat er een 10km run op het programma! Dus wellicht moet ik nu toch wel echt een keer gaan trainen hiervoor!

4 thoughts to “TCS Amsterdam Marathon 8K”

  1. Pingback: #Pluk het Geluk 5

Laat een reactie achter