Museum: De Pont Katharina Grosse

Gisteren was ik naar De Pont in Tilburg waar de laatste week van de tentoonstelling van Katharina Grosse is ingegaan. Het is een tentoonstelling met grote installaties. Ballonnen die ter plekke zijn beschilderd met een verfkanon en grote doeken die ze met een verfpistool maakt. Ze maakt veel gebruik van kleuren en lagen. Je staat echt voor een werk te puzzelen welke laag over welke laag heen zit. En eigenlijk kom je er niet uit.

De grote zaal hangt helemaal vol met al deze ballonnen. Sommige van de ballonnen zijn al gaan krimpen, wat ook weer een extra leuk effect geeft. Je mag tussen de ballonnen doorlopen, wat ook wel een bijzonder effect heeft. Bij andere tentoonstellingen hingen de ballonnen hoger, waardoor je er ook onderdoor kon lopen. Er zijn verschillende hoekjes in de opstelling die ook weer een ander kleurtje hebben. Bijvoorbeeld de roze gekleurde ballon die je ziet, was aan de andere kant weer groen.


Naast de ballonnen ook nog veel grote doeken. 1 doek paste ook niet in het gebouw, die was te groot, dus die stond schuin tegen de wand aan. Van alle verschillende technieken die ook weer in de doeken zaten, was dit toch mijn favoriete. Het druipen is natuurlijk iets wat ik zelf ook graag gebruik.


Verder was ik in december ook nog in de Pont geweest, waardoor ik de vaste collectie vrij recent nog gezien had. Maar daardoor kon ik het niet laten om toch nog even een foto te maken van de wal met groene vlakjes. Vorige keer had ik eenzelfde kleur groen vest aan, dit keer niet, maar ach, toch een leuk effect.

Mocht je nou naar aanleiding van deze post naar het museum willen. Een normaal kaastje kost 8 euro. Als je student bent, ben je 4 euro kwijt en als je een museumjaarkaart hebt, dan is het gratis. Het is wel in Tilburg, maar met de auto ook prima te doen. Je kan je auto daar voor de deur kwijt voor maar 2 euro! Ideaal!

6 thoughts to “Museum: De Pont Katharina Grosse”

Laat een reactie achter