How To: Blog

door | jun 24, 2013 | 2013 | 17 reacties

Waar schrijf je over?
Tegenwoordig zijn er zoveel blogs, over allerlei verschillende onderwerpen, iedereen blogt. Maar hoe onderscheid je jou blog van die van een ander? Schrijf jij over onderwerpen waar niemand anders over schrijft? Want daar moet je voor zorgen, schrijf over iets waar niet veel over te vinden is. Zorg dat jou blog een eigenheid heeft. Zo is het de bedoeling dat mijn blog over creatieve therapie gaat, een beroep wat niet erg veel naamsbekendheid heeft. Maar ik schrijf ook over hardlopen en verslavingszorg. Daarnaast heb ik het love project en mijn kat. Door over verschillende onderwerpen te schrijven is er voor iedereen iets te vinden op mijn blog.

Hoe krijg je naamsbekendheid?
Social Media
Er zijn een aantal verschillende manieren. Zet de social media in, laat je posts linken aan twitter zodat iedereen makkelijk op de hoogte kan zijn van jou berichten. Maak een facebook pagina aan voor je blog (maar doe dat op een moment dat je wel meer dan 5 volgers hebt!) en een bloglovin’ account. Bloglovin’ raadt aan om onder elke post een linkje naar je bloglovin’site te zetten, zodat mensen je makkelijk en snel kunnen volgen. Zelf doe ik dat niet, maar ik zie het wel vaak gebeuren. Ik geloof dat het zeker kan werken. Als je een vaste afsluiting van posts hebt, dan is het ook makkelijk te integreren.

Comments krijgen
Het is natuurlijk leuk als je blog wat beter begint te lopen en dat je ook comments krijgt. Maar hoe zorg je daar nou voor? Verschillende kleine dingen. Geef de bezoekers een reden om te reageren, stel ze een vraag, schrijf over een onderwerp waar veel over te zeggen is. Zorg dat medebloggers ook iets willen zeggen over jou onderwerp. Maar om reacties te krijgen, moet je ze zelf natuurlijk ook geven. Mensen moeten je blog weten te vinden. Zorg dat mensen van je blog weten, reageer op elke post van bloggers die veel posten. Als je op een blog bent, ga ook de reacties van andere af naar leuke blogs. Maak een lijstje van blogs die je leuk vind en ga ze actief volgen. Op die manier weten mensen jou ook te volgen.
Wat ook een belangrijk iets is voor het krijgen van comments, maak het je bezoekers niet te moeilijk. Wanneer je bij elke comment een verificatie code moet invullen, ben ik al gauw geneigd om het scherm weg te klikken, teveel gedoe. Ik snap dat het vervelend is om spam te krijgen, maar weet je zeker dat je dat wel krijgt? Ik heb nooit spam en merk dat sinds ik de verificatiecode uit heb staan, ik veel meer comments krijg.

Link Party’s
Een leuk fenomeen nu in blogland is LinkParty’s/Spam your blog. Op vrijdag heeft Day-dreamer.nl een spam your blog en op Zondag Life by Rosie. Zorg dat je daar je blogposts kan adverteren. Je mag drie blogposts neerzetten. Het is een leuke manier om weer nieuwe blogs te leren kennen en om bezoekers te krijgen! Dus doe er aan mee! Zet je wekker zodat je er vroeg bij bent!

En krijg je de bezoekers ook echt?
Zorg dat je inzichten krijgt in je bezoekersaantallen. Er zijn verschillende sites die het voor je bijhouden. Zelf heb ik … geรฏnstalleerd. Maar ik hou het ook bij via de wordpress statistieken. Daarin zie ik via welke sites mensen bij mij komen. Dat geeft een duidelijk inzicht van welke acties nou helpen om meer bezoekers te krijgen!
Verder heb ik Statcounter geinstalleerd op mijn blog. Daarin kan je ook mooi zien of mensen voor het eerst op je site komen of dat het terugkomende bezoekers zijn.

Hebben deze tips je een beetje geholpen of mis je er nog wat? Wil je meer lezen over dit onderwerp? Ga dan naar de site van Marlous of lees de tips van Lisanne!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

Het verhaal van een vleesboom
3 IJslandse series op Netflix
Wat heb je nodig om te beginnen met suppen?
Habit Tracker + printable
De mooiste plekken om te suppen in Nederland
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?17 Reacties

 1. Karlijn

  Deze post komt als geroepen! Dankjewel voor alle goede tips. Welk boek ben je op dit moment aan het lezen?

  Antwoord
   • Karlijn

    En wat vind je van Gone Girl?

    Antwoord
    • Veerlez

     Ja ik vond hem leuk! Kon hem eigenlijk niet wegleggen. Maar vond het einde wel een beetje tegenvallen!
     Wat vond jij ervan? ๐Ÿ™‚

     Antwoord
   • Karlijn

    Ik vond hem wel okee, niet super, maar ook weer niet heel slecht. Beetje ertussen in. Ben je alweer in een andere begonnen? Ik lees nu Before I Fall van Lauren Oliver.

    Antwoord
    • Veerlez

     Ik heb gister in een keer de nieuwe van Harlan Coban uitgelezen. (zes jaar) en ga vanmiddag ook weer aan een nieuw boek beginnen. Heb gister een aantal boeken bij de bieb gehaald ๐Ÿ™‚
     Hoe is before i fall?

     Antwoord
     • Karlijn

      Harlan Coben heb ik ook wel eens gelezen. Ik vind Deon Meijer ook goed! Before I Fall is heel mooi. Moest even inkomen, maar las daarna als een trein. De schrijver hiervan is Lauren Oliver en zij heeft een hele gave reeks, Delirium. Heel mooi. Net als de Divergent trilogie van Veronica Roth. Houd je van Young Adult?

      Antwoord
 2. Sas

  Leuk blogje met nuttige tips ๐Ÿ™‚

  Antwoord
 3. gezondmooiblog

  Bedankt voor de tips! Inderdaad niet leuk als je een facebook pagina aanmaakt voor je blog en er niemand in staat…

  Antwoord
  • Veerlez

   haha ja dat lijkt me toch wel sneu! Dus vandaar, even wachten daarmee! ๐Ÿ™‚

   Antwoord
 4. blogsvanmiranda

  Handig artikel!

  Antwoord
 5. nnkmll

  Ik merk dat ik elke week een andere kant op wil met m’n blog, haha =’D

  Antwoord
  • Veerlez

   Herkenbaar hoor,ik ben ook de ene week veel actiever dan de andere week! ๐Ÿ™‚

   Antwoord
 6. Rosie

  Leuk artikel heb je geschreven en wat lief dat je mijn linkparty er in vernoemd! Thanks :D!

  Liefs van Rosie

  Antwoord
 7. Liefsannebelle

  Handig, ik ben nu ongeveer anderhalve week bezig met bloggen ๐Ÿ˜€

  Antwoord
 8. Evey

  Ja die tip van Life By Rosie is wel handig! XX

  xx
  P.s. kwam op je blog via de linkparty van Life by Rosie ๐Ÿ˜‰

  Antwoord
  • Veerlez

   haha dat dacht ik al ๐Ÿ˜‰

   Antwoord

Laat een reactie achter