Dierengeluidenspel

Afbeelding van 999 games

Mijn favoriete cadeau om te geven is Party Animals. Het is een spel wat geweldig is om met groepen te spelen. Vooral in nieuwe groepen, waar nog niet iedereen elkaar kent. Het is een spel wat snel de sfeer breekt! Het idee van het spel is dat wanneer jij hetzelfde kaartje voor je hebt liggen als een ander, jullie dat dierengeluid moet maken. Wie als eerst is wint. De ander krijgt dan de kaarten, je moet zo snel mogelijk je kaarten kwijt raken. Het zorgt voor hele bijzondere situaties, omdat soms mensen niet op het geluid kunnen komen ‘Wat voor een geluid maakt een ezel‘ of iemand doet een kip na in plaats van een eend. De meest vreemde geluiden komen uit mensen tijdens dit spel. Lachen, gieren brullen dus. Letterlijk dus.

Ik probeer elke maand voor een groep mensen (vrienden die ook weer vrienden meenemen) een spelletjesavond te organiseren. De ene maand in Utrecht en de andere maand weer op een andere plek in Nederland. Dierengeluiden spel is ongeveer het enige spel wat altijd gespeeld word! Voordat ik het spel zelf voor mijn verjaardag had gekregen, speelde we met zelf gemaakte kaarten. Daarop stond gewoon welk dier het was. We hadden zelf een aantal dieren erbij verzonnen bijvoorbeeld de duif of cavia.

Tijdens de spelletjesavond spelen we altijd met het officiële spel, waar toch elke keer weer dieren leken te missen. Ik hield al maanden een lijst bij met welke dieren we in ons eigen dierengeluiden spel zouden stoppen. Zoals een pauw, zeehond of walvis. Het was een lijst van 20 dieren, wat een heel ander spel zou worden. Voor de laatste spelletjesavond heb ik in een verloren uurtje snel wat kaarten gemaakt. Als ik meer tijd had gehad zou ik het mooier uitwerken, maar voor nu was dit genoeg!

Deze post bevat een affiliatelink.

7 thoughts to “Dierengeluidenspel”

    1. Zeker doen! Het spel kost maar 10 euro, dus je kan hem ook gerust bestellen! En als je twijfelt, gewoon zelf maken en kijken wat je er van vind 🙂
      Als je de exacte regels wilt, zeg het gerust, dan schrijf ik ze uit!

Laat een reactie achter