Beste films van 2013

Aan het eind van het oude jaar of het begin van het nieuwe jaar komen natuurlijk overal de jaarlijstjes naar boven. En ik kan als filmfanaat niet achter blijven. Ik keek dit jaar 156 films voor mijn 2013 challenge, waarvan 26 in de bioscoop. Het leek mij leuk om, net als NSMBL en Letterboxd een beste film van 2013 lijstje te maken. Ik doe enkel releases uit 2013, niet een lijstje van de beste films die ik gezien heb. Dat komt wellicht nog.

The Butler, Afbeelding van IMDB

 1. The Butler
 2. Iron man 3
 3. Side Effects
 4. Captain Philips
 5. Now You See Me
 6. Daglicht
 7. Hunger Games Catching Fire
 8. The Hobbit: The Desolation of Smaug
 9. Escape plan
 10. Gravity
 11. Star trek Into Darkness
 12. Despicable me 2
 13. Monsters University
 14. Lone Ranger
 15. Soof

Ik merkte al gauw bij het samenstellen van dit lijstje dat ik moeite had met kiezen, er zijn een hele hoop goede films uit gekomen in 2013, ik kon er geen top 10 van maken, dus het werd een top 15. Maar eigenlijk wist ik gewoon niet zo goed waar ik de laatste 5 moest neerzetten. Het zijn heel veel films die onder verschillende categorieën vallen. Zo heb je The Butler en Captain Philips die onder het kopje Maatschappelijk verantwoorde films vallen, dan heb je Iron man 3, Now You See Me & Star Trek die onder het kopje beetje nerdy vallen. Hunger Games en Lone Ranger zijn voornamelijk spektakel en Soof en Daglicht vallen onder het kopje wonderbaarlijk leuke Nederlandse films. Het zijn gewoon stuk voor stuk films die me zijn bijgebleven en die ik echt iedereen wil aanraden om te gaan kijken. Zowel Side Effects & Now You See Me heb ik al een keer in deze filmtip-post genoemd. Ik merk overigens nu dat de film Malavita nog mist, dat was een heerlijke schurken met humor film. Ook moet ik zeggen dat Gravity vooral is toegevoegd omdat de 3D effecten daarin zo mooi waren.

Mocht je al deze films al gezien hebben en ben je op zoek naar meer filmtips? Dan raad ik je aan om mijn posts met de tag movies te bekijken. Mocht je al mijn aangeraden films al gezien hebben, dan heeft Iris nog wel een lijstje met leukste films van 2013!

 

12 thoughts to “Beste films van 2013”

  1. Heb je nog films die op mijn lijstje missen? Want ik ben altijd wel benieuwd naar meer filmtips 😉
   & ik vond Lone Ranger vooral leuk omdat het gedeeltelijk is opgenomen in Monument Valley, 3 weken voor dat ik daar was, vorig jaar! Dat maakt het toch al interessanter en persoonlijker! 🙂

 1. Jaaaaaaa nieuwe films om op mijn lijstje te zetten! Mijn vriend en ik hebben altijd gedoe als we een film moeten kiezen om te bekijken! Ik hoop dat dit lijstje ons een beetje helpt! Ik denk het wel! Liefs, Stella.

 2. Goede lijst. Ik ga hem opslaan en onthouden. Ik wil nog zoveel films zien, maar kom er zo weinig aan toe. Echt jammer, hopelijk komt er dit jaar verandering in!

 3. Pingback: December doelen

Laat een reactie achter