Welke boeken las ik de laatste tijd?

door | jan 10, 2015 | Persoonlijk | 9 reacties


Ik hou erg van lezen en lees verschillende genre’s. Veel boeken worden me aangeraden door familie of vrienden. Onderstaande boeken heb ik dan ook gelezen op aanraden van anderen. Lees hier wat ik er van vond.

Lara Jongbloets – Tussen Hel en Hemel 17

Met dit boek kwam mijn zusje aan Veerle, weet je nog Lara, je weet wel de dochter van ons toneeljuffie? Die heeft een boek geschreven. Ik leende het boek bij de bieb en begon met lezen, niet wetende wat ik moest verwachten. En het was huilen! Het boek gaat over Lara, een jong meisje wat net begint aan haar studentenleven in Amsterdam. Ze woont in een leuk studentenhuis en doet allemaal leuke dingen en dan komt de klap, ze heeft een bijzonder soort kanker. Het is een heel verhaal, lekker meesleepend. Veel momenten waarop de tranen toch echt over je wangen lopen. Ik heb bijna het hele boek gehuild, maar ik vermoed dat dat komt doordat ik weet wie de mensen zijn, dan lees je het boek toch anders. Ik heb tot mijn 18e toneelles van de moeder van Lara gehad, dus elke keer als de moeder wordt omschreven, dan zie ik haar voor me. Het dorp waar Lara vandaan komt, is mijn dorp. Maar naast alle herkenbaarheid als ik dit boek lees, vond ik het verhaal ook fijn geschreven. Het leest makkelijk weg maar raakt je wel. Ik zou zeggen; een jongere variant van komt een vrouw bij de dokter. Voor mij in iedergeval hetzelfde traanniveau.
Tussen Hel en Hemel 17 is voor 15.00 te krijgen op bol.com

Mascha – Happy Life

Eerlijk, over het boek van Mascha heb ik niet veel goede verhalen gehoord. Mensen zeiden dat het te makkelijk geschreven was en geen inhoud had. Dat het voor een jongere doelgroep is, daar ben ik het wel mee eens. Het boek begint met hoofdstukken als school en de tip om echt een opleiding af te ronden. Maar naar mate je verder leest komen er ook hoofdstukken die niet zo leeftijdsgebonden zijn en waar wij, als twintigers, wel iets aan kunnen hebben. Vooral de hoofdstukken to-do-lijstjes, genieten van het moment, diep graven bij jezelf en dankbaarheid vond ik fijne hoofdstukken. Misschien ook omdat dat onderwerpen zijn, waar ik momenteel zelf mee bezig ben. Het boek is niet altijd zo oppervlakkig als er verwacht werd, Mascha vertelt af en toe een herinnering, die ook pijnlijke details kunnen bevatten. Door dit boek te lezen, krijg je wel een helderder beeld van hoe Mascha in elkaar zit Γ©n het zet je aan het denken over je eigen leven.
Happy Life is momenteel helaas niet leverbaar.

E. Lockhart – We Were Liars

Ook dit boek was aangeraden door mijn zusje. Het lag al een paar maanden in mijn huis voor ik er echt mee begon. Maar zodra ik begon met lezen moest ik ook blijven lezen. Binnen 24 uur had ik dit boek uitgelezen. Het boek gaat over een familie wat elke zomer op hun privΓ© eiland komt. Het volgt een tiener wie een geheimzinnig ongeluk heeft gehad en enorm terug verlangt naar de zomer met haar groepje, the liars. Het is een heerlijk boek, met een fijne zomerse sfeer. Het boek heeft zojuist de Goodreads Choice best book Young Adult Fiction gewonnen, niet voor niets! Lezen dus!
We Were Liars is voor 11.99 als engelse paperback te krijgen op bol.com

Welke boeken heb jij de laatste tijd gelezen en welke zal jij mij aanraden?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

CategorieΓ«n

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Het verhaal van een vleesboom
Leven uit een koffer
Hoe maak je het beste een reisverslag?
23x Betaalbare Cadeaus voor Digital Nomads

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?



9 Reacties

  1. Bente

    Ik heb de laatste tijd geen tijd vrij gemaakt voor lezen en dat terbij ik een enorme stapel heb liggen om gelezen te worden! Ik hou zelf het meest van spannende boeken β™‘

    Antwoord
    • Veerlez

      Ik heb ook alweer 3 weken niet gelezen, dus de stapel is hier ook enorm gegroeid! Ik hou ook het meeste van spannende boeken, welke boeken heb jij nu op je stapel liggen? πŸ™‚

      Antwoord
      • Bente

        Hypnose van Lars Kepler, 2 boeken van Camilla Lackberg, een niet thriller: Godin, held en nog een aantal waarvan ik de naam niet weet πŸ˜‰

        Antwoord
        • Veerlez

          Hypnose komt op mijn to read lijstje! Beoeken van Camilla Lackberg vind ik zo fijn, ik kan niet wachten tot er weer een nieuwe uitkomt! πŸ™‚

          Antwoord
  2. Dina

    Deze heb ik allemaal niet gelezen (ken alleen het boek van Mascha trouwens). Ik heb de laatste weken Debet (Saskia Noort) en The Hobbit (Tolkien) gelezen en ben nu in een volgende boek bezig.

    Antwoord
    • Veerlez

      Oeehw ik ga Debet meteen even op mijn to-read lijstje zetten πŸ™‚

      Antwoord
  3. Merel

    Leuk dat je zoveel leest! Ik zou willen dat ik naast de onmetelijke hoeveelheid leeswerk voor school nog tijd/zin had om een boek te lezen voor de leuk, dan zou ik deze sowieso allemaal proberen. Ik het kader van ’tussen hel en hemel’ heb ik er nog een voor je (als je die nog niet kent): ‘De dag dat ik dood ging’ van Tania Bongers. Ik heb het boek zelf niet gelezen, maar de schrijfster is familie van een vriendin van mij en het is echt een aangrijpend verhaal!

    Antwoord
    • Veerlez

      Oeehw dankjewel voor de tip, ik ga hem meteen op mijn leeslijstje zetten πŸ™‚

      Antwoord

Laat een reactie achter